Uzturs

21.apr 2020
Covid-19 pandēmija rada draudus ne tikai mūsu fiziskajai veselībai, bet ietekmē arī mūsu nervu sistēmu. Ir tik daudz nezināmā, mums ir jāmaina paradumi, ierastais ritms ir pilnībā izjaukts un nav skaidras nojausmas par nākotni. Tas viss rada papildu stresu, tāpēc uztura speciāliste Džodija Godfrija portālam "Psycom" nosaukusi 7 produktus, kurus iesaka lietot, lai mazinātu trauksmes sajūtu.
20.apr 2020
Kāre pēc dažādiem produktiem iedalās divos tipos - selektīvā un neselektīvā. Kad mums vienkārši kārojas ēdiens, tā ir neselektīvā kāre. Taču, ja mums kārojas kaut kas konkrēts, tā ir selektīvā izvēle un organisms šādi mūs var brīdināt par svarīgu elementu trūkumu.
15.apr 2020
Ārkārtējās situācijas laikā, kad daudz vairāk laika pavadām mājās, pastāv liekā svara risks. Ledusskapis vienmēr ir tuvumā, sporta zāles ir slēgtas, bet mājās saņemties nodarbībām ir daudz grūtāk. "Healthline" uzskaitījis produktus, kas palīdzēs gūt labāku sāta sajūtu, tādejādi apēdot mazāk kaloriju.
8.apr 2020
Veselīga uztura "trendi" mainās visu laiku un saraksts ar veselīgiemm un neveselīgiem produktiem mijas nepārtraukti. Uztura speciālisti portālam "The Healthy" nosaukuši "veselīgus" ēšanas paradumus, kuri patiesībā tādi nemaz nav.
3.apr 2020
Cik daudz un kā mums pašlaik var palīdzēt veselīgs uzturs? Kāpēc raudzēta piena produkti ir neatņemama sastāvdaļa ne tikai gaļēdāju, bet arī veģetāriešu uzturā? Kāda ir universālā recepte zarnu trakta veselībai un ko dara ražotāji, lai skābpiena produktus padarītu vēl vērtīgākus? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" sadarbībā ar uztura speciālisti un žurnāla "ĒDIENS KĀ ZĀLES" veidotāju Zani Timpari.
18.mar 2020
Manuprāt, ikviens zina, ka starp griķiem un labu veselību jāliek vienādības zīme. Taču vai zinām, kāpēc tieši tie ir tik veselīgi? Kā tieši tie uzlabo mūsu pašsajūtu un vērtīgi mūsu organismam? "Organic Facts" uzskatitījis griķu vērtīgākās īpašības un atklāj, kā tie palīdz mūsu veselībai.
13.mar 2020
Pat ja esat ļāvušies panikai un koronavīrusa epidēmijas gaidās lielā daudzumā sapirkušies griķus, tā nebūs velti izšķērdēta nauda. Griķi ir veselīgs produkts, no kura organisms var gūt daudz labuma.
8.mar 2020
Viens ir mūsu faktiskais vecums, tad vēl ir vecums "pēc sajūtām" un, visbeidzot, mūsu bioloģiskais vecums, pār kuru valda ķermenis. Ja ķermenis novecos agrāk par mums, tad tas ietekmēs ne tikai mūsu izskatu, bet arī pašsajūtu. Portāls "Brightside" ir apkopojis ieradumus, kas kaitē mūsu organismam un liek tam straujāk novecot.
16.feb 2020
Tiem, kuri cīnās ar lieko svaru, nevajadzētu ieturēt maltītes kompānijā, norāda Medical Daily.
9.feb 2020
Daudzveidīgajā un plašajā pārtikas produktu izvēlē, varam apjukt, izvēloties veselīgākos ēdienus. Izrādās, ka arī horoskopa zīme nosaka, kādus ēdienus izvēlēties, bet no kādiem labāk izvairīties, norāda portāls "Medium".
2.feb 2020
Lielākais mīts, kam tic vairums cilvēku ir tāds, ka pastāv tāds “ideālais uztura plāns”, taču tā nav. Nav divu vienādu cilvēku ķermeņu un, kas der vienam, neder otram. Taču ir produkti, no kuriem jāizvairās noteiktā vecuma posmā, lai parūpētos par savu veselību.
28.jan 2020
Veselīga uztura tēma ir kļūst arvien populārāka un cilvēkiem neapnīk meklēt informāciju, kādi tad produkti ir veselīgi un kādi nav. Kliedējam mītus par vairākiem produktiem, kas patiesībā nav tik neveselīgi, kā domājam, raksta "adme.ru".
20.jan 2020
Kas ir veselīgs uzturs vai kādi ir tā noslēpumi? Nē, noslēpumu nav. Un arī universālas diētas nav. Samērā daudz pētīta ir Vidusjūras diēta, bet to varētu izcelt citu vidū tikai tad, ja vienlīdz apjomīgi būtu pētītas arī citas. Pat vienam un tam pašam cilvēkam savulaik izstrādātais diētas plāns pēc dažiem gadiem vai mēnešiem nebūs derīgs.
12.jan 2020
Kā uzskata uztura speciālisti, ir vismaz trīs superprodukti, kuriem vienmēr jābūt cilvēka ēdienkartē.
9.jan 2020
Pēdējo četru gadu laikā ir palielinājies pirmklasnieku ar lieko svaru īpatsvars pilsētās, savukārt laukos tas ir samazinājies, tomēr kopumā var teikt, ka aptaukošanās izplatība ir apturēta, teikts šodien prezentētajā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pētījumā.
30.dec 2019
Izrādās, lai pagatavotu burgeru, nepieciešami nedaudz vairāk nekā 1741 litrs ūdens, atklāts ASV ģeoloģijas pētījumā par ūdens daudzumu dažādos produktos.
28.dec 2019
Speciāliste atklāj pārsteidzošu faktu par to, kas kopīgs glazētajām konfektēm ar nagu laku, vēsta "The Healthy".
5.dec 2019
Vairāk nekā piektā daļa respondentu - 25,2 % Igaunijā, 28,8 % Lietuvā un 23 % Latvijā - atzinuši, ka pēdējā laikā aizvien biežāk sākuši iegādāties veselīgākus produktus un pievērst uzmanību to sastāvam. Tomēr, kā norāda mazumtirdzniecības apskata "Maxima mazumtirdzniecības kompass" dati, visu trīs Baltijas valstu iedzīvotāji savā uzturā lieto pārāk maz dārzeņu, augļu un graudaugu, savukārt olbaltumvielām bagāto produktu, eļļu, garšvielu un neveselīgu produktu īpatsvars pārsniedz uztura speciālistu ieteikto normu.
27.sep 2019
Katra šodienas investīcija sevī ir tas, ar ko mēs varēsim pelnīt nākotnē. Tikai saprotot un apzinoties, ko varam sniegt savam organismam, spēsim izdarīt racionālākas un loģiskākas izvēles, saka uztura speciāliste, ReCure centra dibinātāja Guna Bīlande. Viņa skaidro, kā mūsu ikdienas sasniegumus un produktivitāti darbā vai citās jomās var ietekmēt tik šķietami pašsaprotamas lietas, kā miegs vai tas, ko ēdam pusdienās.
21.aug 2019
Ja aizraujaties ar dažādām diētām, tad par garlaicību nav jāsūdzas: jaunus ēšanas stilus ievieš ne tikai uztura speciālisti vai ārsti, bet arī slaveni aktieri, mūziķi un citas zvaigznes, dažādu savdabīgu pasaules uzskatu piekritēji un pavisam parasti cilvēki, kuri apgalvo, ka radikāla ēdienkartes maiņa palīdzējusi viņiem atrisināt veselības problēmas.