5 veselībai bīstami produkti ar pārtikas piedevām un to veselīgas alternatīvas

© pexels.com

Šie produkti parasti mūs kārdina no veikalu plauktiem un saldētavām. Ātri, viegli un garšīgi. Taču tik ļoti neveselīgi. Uzzini, kādas ir iespējamās veselīgās alternatīvas, lai, iespējams, tieši šovasr mainītu savus ēšanas paradumus.

pexels.com

1. Čipsi

Kā norāda "Health", sliktākie šajā grupā ir zīmoli, kas satur mākslīgās garšas, krāsas un konservantus (piemēram, spilgti oranžās krāsas čipsi). Vislabāk izvēlēties čipsus, kas pagatavoti no trim sastāvdaļām - kartupeļa, eļļas un sāls.

Veselīga alternatīva būs arī popkorns, kurā ir daudz mazāk kaloriju (bez saldinātājiem). Tāpat iespējams ir mājas apstākļos pagatavot arī dažādas dārzeņu un augļu čipsu receptes, piemēram, šos ābolu čipsus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais