7 ēdieni, kas var kaitēt veselībai, ja tos ēd nepareizajā laikā

© pexels.com

Veselībai svarīga ir ne tikai produktu izvēle, bet arī laiks, kurā tos ēd. Piemēram, ābolu ēšana nepareizā laikā var izraisīt zarnu problēmas, nevis uzlabot gremošanu.

pexels.com

1. Banānus neēst no rītiem tukšā dūšā

Lai gan banāni var šķist laba brokastu maltīte, ja tos ēd tukšā dūšā, tie var samazināt enerģijas līmeni. Sākumā, iespējams, sajutīsi enerģijas palielināšanos, pateicoties augstajam cukura saturam, bet pēc pāris stundām būs jūtams nogurums un izsalkums. Banānu ēšana var arī radīt draudus cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar zarnām, izraisot caureju.

Ja tomēr gribas banānu ēst brokastīs, kombinē to ar citiem ēdieniem, vēlams ar tādiem, kas satur veselīgus taukus, piemēram, zemesriekstu sviestu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.