Saldējums

11.jun 2020
Latvijā populārā uzņēmuma "Rūjienas Saldējums" ražotāji saņēmuši vēstuli no partijas "Attīstībai / Par" pārstāves Aijas Ingrīdas Abenes, kurā viņa kritizē uzņēmuma ražoto saldējumu.
7.jun 2020
Latvijas iedzivotāja Vēsma, iegādājoties “Mājas” produkcijas rabarberu saldējumu, ievēroja uz iepakojuma uzrakstu – “Latvijā audzis un vietējais”, taču, aplūkojot sīkajā drukā aprakstīto sastāvu un arī ražotāju, atklājās mulsinošs fakts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
30.mai 2020
Rīdzinieks šā gada maijā iegādājies saldējumu ”Pols”, kas iesaiņots akcijas iepakojumā. Informācija uz iepakojuma vēsta, ka, sakrājot kociņus, iespējams laimēt rotaļlietu. Liels bija saldējuma baudītāja pārsteigums, izlasot uz iepakojuma informāciju par akciju: izrādās, akcija beigusies jau pirms gada, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
26.mai 2020
Laiks beidzot mūs sācis lutināt un vasara ir teju jau ar roku aizsniedzama. Tas ir īstais laiks, lai sevi iepriecinātu ar paša gatavotu saldējumu. Un tam nepieciešamas tikai 5 minūtes.
23.mai 2020
Pirms 30 gadiem neviens Latvijā par kalorijām pārtikas produktos nedomāja. Priecājās, ja veikalā varēja dabūt sviestu vai desu. Pieaugot labklājībai un preču pārpilnībai veikalos, Latvijā līdzīgi kā citās valstīs samilza cita problēma – aptaukošanās.
17.mai 2020
Vēsais pavasaris un krīze nav labākais stimuls saldējumu iegādei, tomēr ražotāji cer uz siltu vasaru, tāpēc šogad viņi sarūpējuši vairākas jaunas saldējumu šķirnes ‒ ar rabarberiem, ērkšķogām, smiltsērkšķiem un pat kaņepēm, savukārt klasiskās vērtības ietērpuši neparastās formās.
13.okt 2019
Latīņamerikā ražo neparastu saldējumu - tā sastāvā ir kāmju gaļa, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
3.aug 2019
Saldējums ir neatņemama vasaras sastāvdaļa. Tik pat liels gardums vasarā ir arī arbūzs. Izmēģini vienkāršo saldējuma recepti, lai apvienotu abus gardumus!
3.aug 2019
Kā atklāj Krievijā pazistāmā uztura speciāliste Olga Grigorjana, bieži vien populārākais vasaras gardums saldējums satur neveslīgas piedevas, tāpēc ir rūpīgi jāizvēlas, kāds saldējums tiek ēsts.
28.jūl 2019
Vasarā lielu popularitāti gan pieaugušo, gan bērnu vidū gūst atvēsinošais gardums – saldējums. Kustības Rimi Labākai dzīvei veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro, kā izvēlēties ne vien gardu, bet arī veselīgu saldējumu, un kā paša spēkiem pagatavot augļu saldējumu – vasarīgo sorbetu.
27.jūl 2019
Dienvidāfrikā jauna kompānija radījusi luksusa saldējumu, kura pagatavošanā izmanto īpašu "pienu", raksta CNN.
19.jūl 2019
Saldējums esot populārākais deserts pasaulē. Dažkārt – vairāk nekā tikai saldais ēdiens. Mazs iepriecinājums, atvēsinājums, reizēm arī mierinājums. Vairāku paaudžu bērniem tas bija arī kārots atalgojums par labu uzvedību vai labi paveiktu darbiņu, bet gājiens pēc saldējuma – galvenais dienas notikums uz pilsētas bruģa pavadāmā vasaras brīvlaikā.
16.jūl 2019
Ātri un vienkārša recepte arbūza desertam, ja vēlies pārsteigt mājiniekus vai ciemiņus ar gardu, bet neierastu gardumu. Šis ir izcils deserts vasarai.
30.jun 2019
Video redzams, kā mājas apstākļos var pagatavot populārāko vasaras kārumu saldējumu. Vienīgā sastāvdaļa, kas nepieciešama, ir banāni.
15.jun 2019
Viens no zināmākajiem ārstiem Krievijā Andrejs Tjažeļnikovs uzskata, ka saldējumu karstā laikā ēst nebūtu ieteicams.
15.jun 2019
Saldējums ir neatņemams gardums vasarā, taču lielā cukura daudzuma, dažādu krāsvielu un citu piedevu dēļ to nevajadzētu ēst pārāk bieži. Taču veikalā nopērkamajiem saldējumiem ir lieliska alternatīva - mājās gatavoti veselīgie saldējumi.
10.jun 2019
Viens no vasaras iecienītākajiem našķiem viennozīmīgi ir saldējums, kas lieliski veldzē karstā dienā un ir īsts baudījums garšas kārpiņām. Iztaujājām sabiedrībā atpazīstamas personības, lai uzzinātu, kāds ir viņu iecienītākais saldējums!?
13.mai 2019
Saldējums ir viens no mazo ķiparu mīļākajiem našķiem, nereti viņiem garšo tieši augļu sulas saldējumi. Atrodi kādu brīvu brīdi, lai ar bērniem kopā pagatavotu saldējumu no augļu sulas neierobežotā daudzumā! Liekas saldējuma rezerves nenāks par skādi.
8.mai 2019
Saldējuma ražotājiem Latvijā primārais ir vietējais tirgus, kurā, tiesa, ir jākonkurē arī ar importa saldētajiem našķiem. Lai ieinteresētu pircējus iegādāties tieši Latvijā gatavotu saldējumu, ražotāji ik gadu cenšas radīt jaunus produktus – ar eksotiskām garšām, neredzētām formām un neticamām krāsām. Šogad kārumniekus vietējie uzņēmumi lutina ar daudziem jauniem gardiem saldējumu veidiem – Pols melnā vafeļu glāzītē (Food Union), saldējums ar cukurvates garšu (Rūjienas saldējums), Druvas cidoniju saldējums (Tervete food).
20.feb 2019
Deviņus gadus veca meitene no Lielbritānijas mirusi pēc tam, kad apēdusi viesnīcā "Costa del Sol" nopērkamu saldējumu.