Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Alsungā top neredzēts saldējums - sausais saldējums

© Ekrānuzņēmums/ReTV

“Kad sāc darīt, tad arī atnāk dažādas idejas,” saka jaunā uzņēmēja Karīna Bumbule, kura no Rīgas pārcēlusies uz Alsungas pagastu un tur sākusi ražot Latvijai inovatīvu produktu – pēc pašas receptes pagatavotu sauso saldējumu, vēsta ReTV.

Viņa neslēpj, ka sākt uzņēmējdarbību nav viegli, bet palīdzējušas gan dažādas atbalsta programmas, gan ģimene.

Saldējuma masa jau sagatavota, uz plātnes izspiesta nelielos gabaliņos, uz kuriem tiek sakārtoti dažādi sagriezti augļi vai ogas, kas jau ir liofilizēti jeb žāvēti aukstumā. Kad tas pabeigts, priekšā vēl kādas 15 stundas īpašā iekārtā, lai masa nezaudētu savu formu, garšu un bez konservantiem varētu uzglabāties ilgāku laiku.

Karīna Bumbule ir pārtikas tehnoloģe, strādājusi Rīgā, bet doma bijusi - likt lietā savas zināšanas pašai savā uzņēmumā. Pirmā ideja bijusi par augļu un ogu kokteiļu maisījumu. Kad nogaršots kāds tradicionāli ražots saldējums, kurš ielikts liofilizēšanas iekārtā, pēc kuras to dēvē arī par kosmonautu saldējumu, Karīnai patikusi produkta konsistence, bet ne krasi izmainītā forma.

Tā izlemts radīt ko inovatīvu - saldējumu pēc savas receptes tādu, kas formu nemainītu.

“Man tā ražošanas puse ir ļoti spēcīga, bet daudz vēl jāmācās mārketingā un pārdošanā. Saražot jau varam daudz, bet jāmāk pārdot,” saka Karīna Bumbule, mājražotāja, SIA “Diezgan svaigi” īpašniece.