“Kad sāc darīt, tad arī atnāk dažādas idejas,” saka jaunā uzņēmēja Karīna Bumbule, kura no Rīgas pārcēlusies uz Alsungas pagastu un tur sākusi ražot Latvijai inovatīvu produktu – pēc pašas receptes pagatavotu sauso saldējumu, vēsta ReTV.
iestājoties gada vēsākajai un vienlaikus arī mājīgākajai sezonai, Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums “Food Union” ir radījis trīs inovatīvus “Ekselences” saldējumus.
Latvijā jau ilgāku laiku turpinoties karstajiem laikapstākļiem, pārtikas veikalos ievērojami audzis pieprasījums pēc saldējuma, ūdens un citiem vasarai raksturīgiem produktiem, atzina aptaujātie tirgotāji.
Vai, pēc ārstu domām, karstumā var droši ēst saldējumu un kādas ir aukstā deserta ēšanas sekas? Paaugstināta gaisa temperatūra, karsts ķermenis rada risku veselībai, ēdot saldējumu, raksta "rsute.ru".
Saldējums karstās vasaras dienās ir iecienīts našķis daudziem cilvēkiem. Regulāri, katru dienu, ēdot saldējumu, tas var ietekmēt nelabvēlīgi veselību. Izlasi šos piecus faktus un uzzini, kā saldējums var ietekmēt tavu organismu!
Ar svētku garšu, iecienītu kokteiļu sastāvdaļām, krāsainās vafelēs un hokeja noskaņās – tie ir daži no kopumā 20 saldējuma jaunumiem, kurus “Food Union” komanda ir radījusi par godu Latvijas saldējuma rūpniecības 50. jubilejai.
Vasara ir ogu laiks un tieši tāpēc Rimi Bērniem ekspertes Lība un Sāra Smildziņas izmēģina trīs dažādu saldēdienu receptes, izmantojot ogas. Pagatavo saldējuma kokteili, aveņu un baltās šokolādes vafeles, ogu sorbertu un pārsteidz ar jaunām garšām gan mājiniekus, gan ciemiņus kādā dārza ballītē.
Kaut gan partijas “Attīstībai/Par!” biedre Aija Ingrīda Abene “Rūjienas saldējuma” ražotajā “Blacky” jeb “Melnīša” saldējuma nosaukumā saskatīja rasisma pazīmes, neviena no lielajām pārtikas lielveikalu ķēdēm no šī saldējuma tirgošanas atteikusies nav. Saceltā ažiotāža pat palielinājusi veikala apmeklētāju interesi un vēlmi to pagaršot. Vēsturē ir bijis ne viens vien gadījums, kad produkta vai zīmola nosaukums svešā valodā rada pārpratumus. Atšķirībā no “Melnīša” lielākoties tas kompānijām radījis zaudējumus.
Latvijā populārā uzņēmuma "Rūjienas Saldējums" ražotāji saņēmuši vēstuli no partijas "Attīstībai / Par" pārstāves Aijas Ingrīdas Abenes, kurā viņa kritizē uzņēmuma ražoto saldējumu.
Rīdzinieks šā gada maijā iegādājies saldējumu ”Pols”, kas iesaiņots akcijas iepakojumā. Informācija uz iepakojuma vēsta, ka, sakrājot kociņus, iespējams laimēt rotaļlietu. Liels bija saldējuma baudītāja pārsteigums, izlasot uz iepakojuma informāciju par akciju: izrādās, akcija beigusies jau pirms gada, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Laiks beidzot mūs sācis lutināt un vasara ir teju jau ar roku aizsniedzama. Tas ir īstais laiks, lai sevi iepriecinātu ar paša gatavotu saldējumu. Un tam nepieciešamas tikai 5 minūtes.
Pirms 30 gadiem neviens Latvijā par kalorijām pārtikas produktos nedomāja. Priecājās, ja veikalā varēja dabūt sviestu vai desu. Pieaugot labklājībai un preču pārpilnībai veikalos, Latvijā līdzīgi kā citās valstīs samilza cita problēma – aptaukošanās.
Vēsais pavasaris un krīze nav labākais stimuls saldējumu iegādei, tomēr ražotāji cer uz siltu vasaru, tāpēc šogad viņi sarūpējuši vairākas jaunas saldējumu šķirnes ‒ ar rabarberiem, ērkšķogām, smiltsērkšķiem un pat kaņepēm, savukārt klasiskās vērtības ietērpuši neparastās formās.
Saldējums ir neatņemama vasaras sastāvdaļa. Tik pat liels gardums vasarā ir arī arbūzs. Izmēģini vienkāršo saldējuma recepti, lai apvienotu abus gardumus!
Kā atklāj Krievijā pazistāmā uztura speciāliste Olga Grigorjana, bieži vien populārākais vasaras gardums saldējums satur neveslīgas piedevas, tāpēc ir rūpīgi jāizvēlas, kāds saldējums tiek ēsts.