Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Saldējumu ražotājs dārgo elektrības cenu dēļ spiests atslēgt saldētavu

© Dmitrijs Suļžics/f64

Saldējumu ražotājs SIA "Avenei" energoizmaksu dēļ līdz martam atslēdz saldētavu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Dāvis Dudelis.

Viņš stāstīja, ka lēmums pieņemts, lai samazinātu izmaksas ziemas sezonā. Plānots, ka šajos mēnešos uzņēmums samazinās jaudas apjomus, neveidos liekus krājumus un ražos atbilstoši pieprasījumam un ierobežotajai vietai. Savukārt martā, gatavojoties saldējumu sezonai, saldētavu ieslēgs un "Avenei" atsāks ražot lielākā jaudā.

Viņš norādīja, ka pašlaik uzņēmumā izpārdod esošo produkciju, bet atlikušo produkciju un izejvielas uzglabās mazajās saldētavās un pie partneriem.

Vienlaikus Dudelis atzīmēja, ka, lai gan 2022.gada apgrozījums ir nedaudz zemāks nekā gadu iepriekš, uzņēmums savu darbību pērn vērtē kā labu, un par spīti izaicinošajai situācijai ar enerģiju un inflāciju, kas būtiski ietekmējusi cilvēku pirktspēju, uzņēmums situācijai ir pielāgojies.

Savukārt 2023.gadā "Avenei", sadarbojoties ar izplatītājiem un biznesa partneriem, plāno attīstīt eksportu uz Baltijas valstīm un citviet.

"Esam uzsākuši arī pildīto pankūku ražošanu un plānojam investēt iekārtās, kā arī ar Eiropas Savienības projekta atbalstu izstrādāt jaunus vegāniskus produktus," stāstīja Dudelis.

"Avenei" 2021.gadā strādāja ar 542 501 eiro apgrozījumu, kas ir par 85,2% vairāk nekā 2020.gadā, vienlaikus uzņēmuma peļņa palielinājās gandrīz divas reizes un sasniedza 113 265 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 2017.gadā, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmumā 90% kapitāldaļu pieder Dāvim Dudelim, bet 10% - Valtam Vīzem.