Raimonda Zommera 3 ātri pagatavojamu desertu receptes 1. septembrim

© Pixabay.com

Septembra sākums jau ierasti ieskandina jauno mācību gadu, kad ikviens steidz sagatavot pēdējos skolas piederumus un iejusties mācību gada ritmā.

Lai arī šis laiks ir patīkama satraukuma pilns gan vecākiem, gan bērniem, viena no iecienītākajām 1.septembra tradīcijām, kā rāda "Maxima Latvija" veiktā aptauja*, ir kopīgas svētku maltītes baudīšana ģimenes lokā. Tādēļ par godu mācību gada sākumam "Maxima Latvija" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās savās skolas atmiņās un iesaka 3 gardas, taču vienkāršas un ātri pagatavojamas desertu idejas, kas iepriecinās kā mazos gardēžus, tā arī viņu vecākus.

"Oreo" saldējums

Sastāvdaļas 4 porcijām:

170 g "Oreo" cepumi

240 g saldais krējums 35%

200 g iebiezinātais piens

100 g mellenes

Pagatavošanas gaita:

1. "Oreo" cepumus sadrupina mazos gabaliņos.

2. Bļodā saputo saldo krējumu vidēji stingrās putās, tad pievieno iebiezināto pienu un turpina putot līdz veidojas stingras putas.

3. Saputotajā saldajā krējumā piemaisa "Oreo" cepumu gabaliņus, atstājot nedaudz arī dekoram.

4. Iegūto masu pilda izvēlētos trauciņos, pārber ar "Oreo" cepumu gabaliņiem un liek saldētavā uz pāris stundām.

5. Kad masa sasalusi, servē un dekorē ar mellenēm.

Ātrā šokolādes kūka

Sastāvdaļas 4 porcijām:

60 g milti

100 g cukurs

25 g kakao pulveris

5 g cepamais pulveris

85 g sviests

90 g piens

2 gb olas

30 g ūdens

40 g šokolādes piens

Šķipsna sāls

Pagatavošanas gaita:

1. Izkausē sviestu.

2. Traukā samaisa miltus, sāli, cepamo un kakao pulveri un cukuru. Pievieno izkausēto sviestu, pienu, olas un samaisa līdz veidojas viendabīga masa.

3. Iegūto masu pilda izvēlētajos trauciņos (vai arī vienā lielā traukā), vidū ieliekot šokolādes gabaliņus.

4. Masas virspusi pārslaka ar ūdeni un liek mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, līdz tai veidojas stingra augšpuse un vijīgs karsts pildījums. Ja nepieciešams, liek mikroviļņu krāsnī vēl līdz 15 sekundēm.

5. Pirms pasniegšanas ļauj šokolādes kūkai atdzist.

Zemesriekstu trifeles

Sastāvdaļas 4 porcijām:

250 g zemesriekstu sviests

115 g sviests

375 g pūdercukurs

450 g tumšā šokolāde (glazūrai)

šķipsna sāls

Pagatavošanas gaita:

1. Sviestu istabas temperatūrā saputo līdz veidojas gaisīga masa. Pievieno zemesriekstu sviestu, turpina putot, līdz masa kļūst viendabīga un pakāpeniski iemaisa pūdercukuru.

2. No iegūtās masas veido bumbiņas (masai jābūt nedaudz drupenai, bet viegli saveļamai).

3. Saveltās trifeļu bumbiņas liek ledusskapī līdz tās ir sastingušas (ja nepieciešams procesu paātrināt, tās var likt saldētavā).

4. Paralēli ūdens peldē izkausē šokolādi, un tajā izmērcē katru trifeli, līdz iegūst skaistu izskatu.

5. Pēc pagatavošanas uzglabā ledusskapī.

Virtuvē

Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.

Svarīgākais