Jaunā saldējumu sezona klāt! Kādus jaunums sarūpējuši pašmāju ražotāji?

© Publicitātes foto

Pašmāju saldējumu ražoti ik gadu, sākoties saldējumu sezonai, rada jaunus saldējumu veidus.

"Rīgas piena kombinata" ekselentās garšas

Šokolādes desertu iedvesmotas - tādas ir Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" gardēžu saldējuma zīmola "Ekselence" trīs jaunās garšas ģimenes iepakojuma izmērā (1 l). Līdztekus "Ekselencei" ir vēl viena nozīmīga aktualitāte - visi seši tās lielo iepakojumu līnijas saldējumi ir "ietērpti" jaunā un mūsdienīgā dizainā. Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums šogad ir ieguldījis "Ekselences" pozīciju nostiprināšanā ģimenes saldējuma kategorijā, ir ap 80 tūkstošiem eiro. Investīcijas vienīgajā premium saldējuma zīmolā Latvijā apliecina "Food Union" ilgtermiņa stratēģiju, proti, attīstīt spēcīgu, daudzveidīgu un uz inovācijām vērstu produktu zīmolu piedāvājumu, kas izstrādāti pateicoties dziļām tirgus un patērētāju paradumu zināšanām.

"Vai saldējums var satuvināt cilvēkus? Pilnīgi noteikti, ja runa ir par mūsu izsmalcinātākā zīmola "Ekselence" lielo tilpumu deserta saldējumiem. Tos jau vairāk nekā 25 gadus Latvijas gardēži ceļ galdā gan svētkos, gan ikdienā, ēdot ģimenes lokā un cienājot draugus. Radot trīs jaunas lielo saldējuma desertu garšas šai sezonai, vēlamies iedvesmot cilvēkus Latvijā atkal satikties un svinēt kopā būšanu," stāsta Sandra Usačeva, "Food Union" saldējuma zīmolu vadītāja.

"Ekselence" saldējumi vienmēr izcēlušies ar izsmalcinātām garšas notīm. Šīs sezonas jaunumi apsola izteiksmīgus un piesātinātus garšu salikumus. Ja uzrunā maigi garšas kontrasti, jāizvēlas banānu un šokolādes saldējums "Ekselence" ar banānu mērci. Bet, ja patīk tekstūru dažādība, piedāvājums ir vēl plašāks - ar vieglu kraukšķīti radītais krējuma saldējums "Ekselence" ar tumšās šokolādes cepumu gabaliņiem, savukārt īpaši gaisīgs ir vaniļas suflē jeb "Putna piena" saldējums "Ekselence" ar šokolādes mērci un maršmelo.

Kopumā gardēžu zīmola "Ekselence" klāstā ir seši deserta saldējumi - trīs jaunie un trīs "bestselleri" (klasiskais plombīrs, valriekstu un kļavas sīrupa saldējums, kā arī "Rīgas Melnā balzāma" un braunija cepumu saldējums). Šie saldējumi tiek gatavoti tikai no augstākās kvalitātes piena un saldā krējuma savienojumā ar citām īpaši atlasītām un dabīgām piedevām, bet iepakoti - ne vien ērtos un ietilpīgos, bet arī pilnībā šķirojamos un pārstrādājamos iepakojumos.

Iepriekš jau ziņots, ka "Ekselence" piedāvājums šosezon papildināts arī ar ļoti izteiksmīgu jaunumu - krējuma kokosriekstu garšas saldējumu uz kociņa, kas bagātināts ar kokosriekstu mērci un ietērpts piena šokolādes glazūrā ar kokosriekstu skaidiņām (100 ml). Gan šī, gan pārējo ģimenes tilpuma "Ekselences" saldējumu receptes ir izstrādātas "Food Union" grupas Saldējuma kompetences centrā, Rīgā, kur tiek radīti aukstie deserti visiem uzņēmuma mājas-tirgiem - Latvijai, Lietuvai, Igaunijai, Dānijai, Norvēģijai un Rumānijai, kā arī eksporta valstīm.

Visi jaunie un līdzšinējie "Ekselences" saldējumi ir nopērkami "Food Union" internetveikalā pienaveikals.lv, kā arī lielākajos veikalu tīklos un mazākos piemājas veikaliņos visā Latvijā.

"Druvas saldējumam" jauni minisaldējumi uz kociņa

2022.gadu SIA "Tērvete Food" uzsākusi darbīgi, atjaunojot zīmola "Druvas saldējums" iepakojuma dizainu, paplašinot produktu piedāvājumu un attīstot jaunus darbības virzienus. Uzņēmums fokusējas uz zīmola attīstību, paplašina eksporta tirgus, un tāpēc īpaši būtiska ir jaunu, aktuālu produktu ieviešana. Tāpat, rūpējoties par lojālajiem klientiem, uzņēmums meklē arvien jaunus risinājumus garšas baudījumam.

"Druvas saldējuma" produktu grozu šosezon, cita starpā, papildina jaunie mini saldējumi uz kociņa - Mango-apelsīnu saldējums piena šokolādē, Sāļās karameles saldējums Amber šokolādē, Piparmētru saldējums tumšajā šokolādē un Cigoriņu saldējums tumšajā šokolādē. Jauno saldējumu garšu, kā arī to ērto izmēru jau novērtējuši klienti, sniedzot pozitīvas atsauksmes. Īpaši iecienīts jau kļuvis Sāļās karameles saldējums Amber šokolādē tā neparasti garšīgās kompozīcijas dēļ.

"Meklējot risinājumu izcilākajam saldējumam uz kociņa, saldējumu glazūrai izmantojam augstvērtīgu premium šokolādi, lai sniegtu īpaši kraukšķīgu un reizē kūstošu garšas piedzīvojumu, kas ļoti labi papildina mūsu konceptu, nodrošinot kvalitatīvu saldējumu," stāsta SIA "Tērvete food" ražošanas vadītāja, pārtikas tehnologs Sanita Vaičkus. "Produktu izstrādē ņēmām vērā to, ka siltā laikā saldējums īpaši ātri kūst, tādēļ ikdienas skrējienā saldējuma izmēram ir būtiska nozīme, lai līdz pēdējam kumosam produkts būtu īpaši gards un joprojām kraukšķīgs. Tāpat mini eskimo ir īpaši piemēroti mazākajiem mūsu klientiem. "

Veiksmīgas sadarbības rezultātā ar iemīļoto pašmāju ražotāju "Lāči" ir tapusi jauna produktu līnija "KOPĀ", kur "Lāču" iecienītākās produktu receptes tika pārnestas deserta saldējumu formātā - Plombīrs ar balzāmu, rudzu rīvmaizi un tumšo šokolādi, Plombīrs ar rudzu maizi, žāvētiem augļiem un lazdu riekstiem un Plombīrs ar brauniju, aveņu mērci un tumšo šokolādi. Abus ražotājus vieno fokuss uz lokālajām izejvielām un vēlme aicināt sabiedrību vairāk laika pavadīt kopā ar savējiem.

SIA "Tērvete food" vadītājs Valdis Blūms norāda uz pievienoto vērtību ražotāju sadarbībai, jo jaunu produktu radīšana kopā nozīmē arī pieredzes un zināšanu mijiedarbību: "Latvijā ir daudz lielisku ražotāju, kuru sadarbībā potenciāli var tikt radīti brīnišķīgi risinājumi. Nolēmām apvienot mūsu un "Lāči" kopīgās vērtības un ambīcijas par augstvērtīgu produktu kvalitāti, kā rezultātā jau no jūnija veikalu tīklos būs pieejami jaunie produkti."