Kāpēc saldējums karstā laikā var būt bīstams?

© '

Vai, pēc ārstu domām, karstumā var droši ēst saldējumu un kādas ir aukstā deserta ēšanas sekas? Paaugstināta gaisa temperatūra, karsts ķermenis rada risku veselībai, ēdot saldējumu, raksta "rsute.ru".

Galvenais aukstu pārtikas produktu lietošanas risks ir tāds, ka to lietošana uzturā var izraisīt augšējo elpceļu infekcijas.

Princips ir vienkāršs: saldējums strauji atdzesē rīkles un barības vada gļotādu. Rezultāts ir iekaisis kakls vai akūtas elpceļu slimības.

Kā karstumā ēst saldējumu:

Nesteidzieties norīt veselu porciju saldējuma uzreiz, dodiet tai iespēju nedaudz pakust. Piemēram, jūs to varat ēst, nokožot mazus gabaliņus.


Jūs varat baudīt saldējumu, laizot un ēdot ar karoti. Tas ļaus izvairīties no elpošanas sistēmas hipotermijas riska.


Ne tikai saldējums, bet arī aukstie dzērieni vasarā ir bīstami cilvēku veselībai.

Dzīvesstils

Eiropas Cilvēka reprodukcijas un embrioloģijas biedrības (ESHRE) 41. ikgadējā sanāksmē tika prezentēts pētījums, kurā atklāts, ka sievietēm ar policistisko olnīcu sindromu (PCOS) ir atšķirīga zarnu mikrobiota un vielmaiņas paraksti, kas saistīti ar priekšlaicīgu novecošanos un lielāku nelabvēlīgu grūtniecības iznākumu risku, vēsta medicalexpress.com.