Svara zaudēšana nav tikai kaloriju un fizisko aktivitāšu jautājums. Ļoti bieži cilvēki sāk ierobežot sevi pārtikā, izslēdz veselas produktu grupas un rezultātā saskaras ar faktu, ka svars zūd lēni, veselības stāvoklis pasliktinās un spēki ātri izsīkst.
Vai esi kādreiz domājis, ka vienkārša sauja ķirbju sēklu var darīt brīnumus gan tavam prātam, gan skaistumam? Lai arī bieži tās uztver kā mazu uzkodu pie alus glāzes vai maizes sastāvdaļu, patiesībā ķirbju sēklas ir īsts superprodukts, kas pēdējos gados arvien biežāk parādās uztura speciālistu un skaistumkopšanas entuziastu sarunās, raksta “National Institutes of Health”.
Gada spocīgākie svētki ir aizvadīti. Jāsāk domāt par Halovīna dekorāciju novākšanu un gatavošanos valsts svētkiem. Ja dažādas plastmasas un papīra dekorācijas varam saglabāt nākamajam gadam, tad izgrebtie ķirbji nākamos svētkus nesagaidīs. Ko iesākt ar izgrebtajiem ķirbjiem pēc Halovīniem?
Vai zinājāt, ka ķirbis patiesībā ir oga, nevis dārzenis? Šis varētu būt viens no faktiem, kuru daudzi iepriekš ir dzirdējuši. Pārbaudiet savas zināšanas un uzziniet ko jaunu par šo lielo un veselīgo ogu!
Rudenim piestāv ķirbji un ne tikai tāpēc, ka 31. oktobrī tiek svinēts Halovīns. Ķirbjiem, bez tā grebšanas un mājas dekorēšanas, var rast daudz un dažādus gardus pielietojumus. Tomēr vienalga, kā plānojat izmantot ķirbi, vienmēr paliek pāri tā biezumi, kurus izmetam laukā. Izrādās, ka no ķirbja biezumiem var pagatavot sejas masku!
Jau rīt visā pasaulē tiks atzīmēts Halovīns jeb ir Visu svēto dienas priekšvakars. Šie svētki nav iedomājami bez skaisti un tajā pašā laikā biedējoši izgrebtiem ķirbjiem. Ja arī jūs plānojat izgrebt ķirbi par godu svētkiem, ņemiet vērā šos padomus, lai tas pēc iespējas ilgāk nesabojātos!
"Latvijas lielākā ķirbja čempionātam" šogad tika pieteikti 25 ķirbji no Ādažu, Aizkraukles, Dienvidkurzemes, Dobeles, Kuldīgas, Preiļu, Ventspils un Viesītes novadiem. Uz čempionāta finālu Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā tika atvesti desmit finālistu ķirbji, kuru mērīšanas un svēršanas procesā palīdzēja Latvijas spēkavīri Dainis Zāģeris un Māris Krievelis.
Rudenim piemīt košas krāsas un bagātīga garšu buķete. Īpaši mūsu platuma grādos, kur daudzviet tiek novākta raža. Un, lai arī latvietis ir īstens kartupeļu ēdājs, neizpaliek arī lielākā oga pasaulē – ķirbis, kas parasti izaug un nogatavojas kaut kur dārza stūrī, ne īpaši kopts, ne lutināts.
Šī ir pavisam vienkārša ķirbja pagatavošanas recepte, kas lieliski iederēsies rudens maltītei. Tos var ēst tāpat, var izmantot kā blakus ēdienu gaļai vai papildināt ar dārzeņiem.
Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst interesantā maltītē.
Rudens ir klāt un pēc karstās vasaras gribas to akcentēt arī istabas dekoros. Nolēmu izmēģināt pašas spēkiem radīt auduma ķirbīšus, kurus izmitināt uz palodzes un plauktiem.
Ķirbji uz galda mēdz būt ne tikai vēdera priekam, bet kā rudens vēstnešus tos izmanto arī dekoriem. Uzzini, kā svaigus ķirbjus uzglabāt pēc iespējas ilgāk dekoratīviem mērķiem.
Vairākus dzīvnieku patversmes aicina Latvijas iedzīvotājus izgrebtos Helovīna ķirbjus un citus dārzeņus neizmest atkritumos, bet nogādāt to iemītnieku mielastam, liecina ieraksti patversmju mājaslapās un sociālo tīklu profilos.