Noderīgi: kā pareizi grebt ķirbi, lai tas pēc iespējas ilgāk nesabojātos?

© pexels.com

Jau rīt visā pasaulē tiks atzīmēts Halovīns jeb ir Visu svēto dienas priekšvakars. Šie svētki nav iedomājami bez skaisti un tajā pašā laikā biedējoši izgrebtiem ķirbjiem. Ja arī jūs plānojat izgrebt ķirbi par godu svētkiem, ņemiet vērā šos padomus, lai tas pēc iespējas ilgāk nesabojātos!

Visbiežāk ķirbja grebšana sākas tieši ar tā "micītes" jeb augšējās daļas nogriešanu, lai ne tikai varētu izņemt laukā tā biezumus, bet arī pēcāk ievietot svecīti.

Kā izrādās, tad ieteicams labāk griezt vaļā ķirbja apakšējo daļu nevis augšējo!

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Tādējādi tas ilgāk saglabās savu formu!

Pēc tam atliek vien iztīrīt ķirbji jeb izņemt laukā tā biezumus un izgrebt pēc sirds patikas.

Pirms paša pēdējā soļa, svecītes ievietošanas ķirbī, ir jāveic svarīga lieta, lai tas pēc iespējas ilgāk nesabojātos. Ieteicams ķirbi gan no iekšpuses, gan ārpuses apsmidzināt ar vannas istabas tīrīšanas līdzekli jeb tādu līdzekli, kura sastāvā ir hlors.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Avots