kāposti

16:47
Kā vēstīts Latvijas Bankas oficiālajā mājas lapā, pirmdien, 16. decembrī, Latvijas Banka izlaidīs sudraba kolekcijas monētu "Kāposts", atklājot kāpostu dziļo simboliskumu, nesot veselību, pārticību un labsajūtu
4.dec
Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
25.nov
Šis tītara gaļas un kāpostu sautējums, kas sastāv no maltas tītara gaļas, kāpostiem, burkāniem un tomātiem, vēsās dienās nodrošinās garšīgu komfortu mājās. Ja vēlaties maltīti vēsā laikā vai kārojat komfortablu ēdienu, šis kāpostu sautējums ir atbilde. Šis sautējums ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs.
22.nov
Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.
14.okt
Skābētus kāpostus var saukt par superēdienu, jo tie ir ļoti pieejami un tiem ir daudz labvēlīgu īpašību, bet vai tos tiešām drīkst ēsti visi? Skaidro “unian.net”.
27.mar
Kale (jeb lapu) kāposti ir zaļš lapu dārzenis, kas ir bagāts ar uzturvielām: tas ir bagāts ar A, C un K vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Kāpēc šāda veida kāpostus ir tik svarīgi iekļaut uzturā?
8.mar
Fizioloģija starp dzimumiem atšķiras, veidojot citādus paradumus un nepieciešamības, arī uzturā.
15.okt 2023
 Labi nobriedušās un stingrās kāpostgalvas uztur bagātīgu vitamīnu un minerālvielu spektru visu ziemu, bet skābēti kāposti pavasarī būs viens no pēdējiem būtiskajiem vitamīnu avotiem, līdz dārzos no jauna sadīgs dilles, pētersīļi, salāti un redīsi.
22.jūl 2023
Vasaras sezona ir lielisks laiks, lai padomātu, vai uzturā ir pietiekami daudz sezonāli un Latvijā audzēti dārzeņi, augļi un ogas. Sezonālie produkti satur vairāk vērtīgās uzturvielas, piemēram, vitamīnus, jo parasti to glabāšanas laiks ir ļoti īss – var nopirkt pirms dažām stundām lasītas zemenes vai dārzeņus un daudziem ir iespēja ogas, dārzeņus lasīt arī pašiem un kaut vai apēst uzreiz.
19.nov 2020
Nu jau pagājuši 28 gadi, kopš veikalu plauktos pirmo reizi ieraudzījām „Dimdiņu” štovētos kāpostus. Vienmēr ir gribējies uzzināt – no kurienes nāk garšīgie kāposti, kas tos audzē un kur tos štovē? Gulbenes novada Lizuma pagastā pirms daudziem gadiem ir sākusies un arī šodien turpinās gan kāpostu audzēšana, gan pārstrāde.
23.aug 2020
Kāposts ir viens no populārākajiem uzturproduktiem, kas ir un kam vajadzētu būt mūsu galdā teju vai ik dienu cauru gadu,” atzīst uztura speciāliste Anita Baumane.
9.okt 2017
Rudens – tā ir vesela smaržu simfonija, ko var izbaudīt it visur. Te ir rūgtenais pēdējo mārtiņrožu un kritušo lapu aromāts, saldi iesmaržojas āboli, pikantu piesitienu dod ķiploki, savu nokrāsu piešķir pētersīļi, selerijas un citi garšaugi, un viena neiztrūkstoša nots šajā bagātīgajā smaržu gammā pieder skābētajiem kāpostiem. Lai arī pieejami augu gadu, rudenī tie ir īpaši kārdinoši.
21.sep 2017
Pamatīgās lietavas sagādājušas arī galvassāpes SIA "Dimdiņi Agro" saimniekiem. Slapjā laika dēļ no lauka praktiski nav iespējams novākt atlikušo kāpostu ražu.
31.aug 2017
Gal­viņ­kā­pos­ti. Ko gan vēl jaun­u var gai­dīt no tā­diem dār­ze­ņiem, kas pa­zīs­ta­mi ga­du tūk­sto­šiem? Viss jaun­ais šķiet in­te­re­san­tāks, to­mēr lai­ku pa lai­kam at­grie­ža­mies pie pār­bau­dī­tām ēdam­lie­tām, un iz­rā­dās – par tām ne tu­vu vēl ne­zi­nām vi­su.
11.jun 2015
Kāda jauna veikala „Rimi” kliente piedzīvojusi nepatīkamu pārsteigumu. Ēdot „Rimi” kāpostus jauniete uzdūrusies nelielam un labi „noslēptam” metāla stienim.
19.dec 2014
Vis­i zi­na, ka ce­pe­ša la­bā­kais draugs, pro­tams, ir skā­bē­ti kā­pos­ti. It se­viš­ķi, ja tos svēt­ku gal­dā ceļ sa­sau­tē­tus brū­nus. Dau­dzi skā­bē pa­ši, ne­va­ļī­gā­kie do­das kā­pos­tus pirkt. Žur­nāls Mā­ja tes­tē skā­bē­tos kā­pos­tus, ko šo­ziem pie­dā­vā liel­vei­ka­li.
11.nov 2014
Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara un viņa sievas, mākslinieces Ievas Bondares ģimene kopā ar draugiem jau trešo gadu pēc kārtas oktobra pēdējā svētdienā ēvelē un stampā jauno kāpostu ražu. Kraukšķīgi skābēti kāposti Bondaru mājas pieliekamajā glabājas līdz pat Ziemassvētkiem.
19.jan 2012
Gada laikā visu triju Baltijas valstu galvaspilsētu veikalos ir būtiski pieaugusi cukura cena, liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra dati. Tallinā cukura cena 2011. gada decembrī sasniedza 0,93 Ls/kg, Viļņā 0,82 Ls/kg un Rīgā 0,88 Ls/kg.