Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.
Izbaudiet šo garnīru, piemēram, kopā ar ceptu vistu, mājās gatavotiem cepešiem, vai ar ko vien vēlaties. Tas būtu arī lieliski piemērots kopā ar ceptu vistas vai cūkgaļas fileju ar rīsiem kā piedevu. Atstājiet neapstrādātos zaļumus nedaudz slapjus, jo tas palīdzēs tos tvaicēt vai sautēt, padarot maigus un garšīgus.
SASTĀVDAĻAS
500 gr kāpostu lapas
500 gr lapu kāpostu
3 ēdamkarotes olīveļļas
6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1/2 tējkarotes košera sāls
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu, vairāk pēc garšas
2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
asā piparu mērce, pēc garšas un pēc izvēles
PAGATAVOŠANA
Kāpostus un zaļumus rūpīgi noskalojiet. Nosusiniet, izgrieziet lielus, izturīgus stublājus un ribiņas no kāpostu un lapu kāpostu zaļumiem. Sagrieziet lapas 0,5 cm sloksnēs. Sildiet eļļu lielā pannā vai wok uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet ķiplokus un vāriet, nepārtraukti maisot, līdz tas kļūst smaržīgs, 30 sekundes.
Pievienojiet pusi no zaļumiem un vāriet, bieži maisot, līdz zaļumi sāk sarauties, apmēram 4 minūtes. Pievienojiet pusi lapu kāpostu un vāriet, bieži maisot, apmēram 4 minūtes. Pa daļām pievienojiet atlikušos zaļumus un vāriet, nepārtraukti maisot, līdz zaļumi ir mīksti, apmēram 12 minūtes.
Ja vēlaties, pievienojiet sāli, piparus un citronu sulu, kā arī dažus pilienus aso piparu mērces. Nekavējoties pasniedziet.