Visi zina, ka cepeša labākais draugs, protams, ir skābēti kāposti. It sevišķi, ja tos svētku galdā ceļ sasautētus brūnus. Daudzi skābē paši, nevaļīgākie dodas kāpostus pirkt. Žurnāls Māja testē skābētos kāpostus, ko šoziem piedāvā lielveikali.
Kas gudrāks, zina teikt, ka no dabas produktiem organisma attīrīšanai nav nekā labāka par kāpostiem. Tos pelnīti var saukt par organisma skursteņslauķiem, jo tajos esošais jods, hlors un sērs palīdz attīrīt kuņģi un zarnu traktu, skābēti kāposti mazina stresu, izvada no organisma šlakvielas un toksīnus. Par cilvēka veselību rūpējas dabas dotais kālijs, aminoskābes, daudzās minerālvielas, B grupas, C, K, PP vitamīni un citas labās kāpostos esošās lietas. Tomēr visiem skaidrs: kāposti vienkārši ir garšīgi.
DIMDIŅKĀPOSTI skābēti, ar āboliem. Nesatur konservantus. 900 g. Ražots Latvijā. Sastāvā skābēti kāposti, sāls, 2% ābolu, cukurs, ķimenes. 100 g produkta ir 1,31% olbaltumvielu, 5,85% ogļhidrātu un 0,22% tauku.
Interesanta garša, jo jūtams ābolu skāņums. Patīk, ka var izgaršot ķimenes, kas kombinācijā ar āboliem dod īpatnēju asumiņu. Varbūt varētu taupīgāk rīkoties ar sāli. Ēdēji piekrita, ka šie kāposti būtu garšīgi sautējumā. Ja liktu salātos, būtu vēlams nedaudz nomērcēt. Patīkama konsistence – kraukšķīgi.
BIO skābēti kāposti ar burkāniem. 900 g. Ražotājs SIA Dimdiņi. Sastāvā baltie galviņkāposti, 2% burkānu, sāls. 100 g produkta ir 1,4 g olbaltumvielu, 4,1 g ogļhidrātu un 0,2% tauku. Nātrijs 0,9 g.
Visiem vērtētājiem patika pikantā nots, kraukšķīgums un svaigums. Daži domāja, ka tomēr klāt vajadzētu kaut nedaudz ķimeņu. Patika, ka nav žēloti burkāni. Panākts labs balanss starp burkānu saldumu un sāls asumu. Gandrīz visi šos kāpostus labprāt lietotu salātos.
Kāposti, skābēti ar burkāniem. Izplatītājs SIA Zemenes A.R. 0,9 kg. Ražots Latvijā. Sastāvā rīvēti galviņkāposti, 2% burkānu, sāls.
Pēc skata šie kāposti atzīti par visapetītlīgākajiem. Daudzi uzteica to interesanto garšu un patīkamo pēcgaršu. Burkānu ne par daudz, ne par maz. Kāposti sulīgi, ar labu kraukšķīgumu. Lieliski svaigajiem salātiem, ja zupai vai sautēšanai, varētu būt rupjāks ēvelējums.
Māja izvēlas!!
GARĪŠI. GARŠĪGIE KĀPOSTI. Skābēti kāposti ar burkāniem. 900 g. Ražots Latvijā. Sastāvā baltie galviņkāposti, 2% burkānu, sāls, ķimenes. 100 g produkta ir 1,7 g olbaltumvielu, 5,3 g ogļhidrātu un 0,1 g tauku.
Kāposti vērtēti kā gana kraukšķīgi. Lai gan dažiem tie šķita nedaudz par skābu, tomēr visi uzteica labo burkānu un ķimeņu proporciju. Ieteicami turpmākai apstrādei, kad kopgaršu var papildināt arī ar citām garšvielām. Sautēti kāposti Ziemassvētku galdā būtu jebkura cepeša labākie draugi, labi garšotu arī ar mājas desām.
DIMDIŅKĀPOSTI. Skābēti kāposti ar papriku. 900 g. Ražoti Latvijā. Sastāvā galviņkāposti, sāls, paprikas pārslas (0,5%), ķimenes. Nesatur konservantus.
Patika, ka saskatāmi reāli paprikas gabaliņi, kas attaisno viegli pikanto piegaršu. Interesanti, ka produktā vienlaikus jūtama gan paprika, gan tipiskais kāpostu skābums. Izteikti jūtamas arī ķimenes. Visi degustētāji garšu vērtēja kā asprātīgu pārsteigumu garšas kārpiņām. Patika arī kāpostu kraukšķīgums.
EZERKAULIŅI. Skābēti kāposti ar burkāniem. 0,8 kg. Ražotājs z/s Veczaķis. Sastāvā kāposti, 1% burkānu, sāls konservants kālija sorbāts.
Lai gan daži atzina, ka kāposti ir vizuāli neizteiksmīgi, tomēr visi vienojās – produkts gana gards un kraukšķīgs. Nedaudz gan esot jūtams etiķis un specifisks skābumiņš. Secinājums: zupām un sautējumiem lieliski.
DIMDIŅKĀPOSTI. Skābēti kāposti ar burkāniem. Bez konservantiem. 850 g. Ražotājs SIA Dimdiņi. Sastāvā baltie galviņkāposti, sāls, 2% burkānu, cukurs, ķimenes. Termiski apstrādāts produkts. 100 g produkta ir 1,31% olbaltumvielu, 5,85% ogļhidrātu un 0,22% tauku.
Daudziem patika, ka atrasta pareizā burkānu un ķimeņu proporcija.
Garša varētu būt nedaudz maigāka, bet zupām un sautējumiem derēs lieliski. Ja izmantotu salātiem, kāpostu krāsa varētu būt gaišāka. Daži vērtētāji jutuši viegli rūgtenu pēcgaršu. Visiem degustētājiem patika smalkais ēvelējums. Kopsaucējs: ideāli kāposti pankūkām un vareņikiem.
Māja izvēlas
SPICIE Skābēti kāposti ar burkāniem. Marinādē. 850 g. Ražotājs SIA Dimdiņi. Sastāvā 65% skābētu kāpostu (galviņkāposti, 2% burkānu, sāls, ķimenes) un 35% marinādes (ūdens, cukurs, sāls, skābuma regulētāji citronskābe, etiķskābe, konservants kālija sorbāts).
Degustētāji uzteica gan patīkamo saldumu, gan vieglo pikantumu, gan apetītlīgo krāsu. Daudzi kāpostus labprāt ēstu plikus, ideāli der arī salātiem. Prieks, ka nav žēloti burkāni. Patika vieglais kraukšķīgums. Secinājums: ir gan saldumiņš, gan asumiņš. Īstā skābētu kāpostu garša!