gatavošana

24.dec 2024
Kopš pirmajām dienām, kad veikalu plauktos parādījās šī brīnumierīce, mikroviļņu krāsns ir bijis daudzu mītu objekts. Bet vai mikroviļņu krāsns var padarīt jūsu ēdienu sliktu? Ir jau gandrīz 2025. gads, bet tas, kā darbojas mikroviļņi, dažiem joprojām ir liels noslēpums.
25.aug 2022
Šīs kulinārijas viltības palīdzēs ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī atvieglot sev dzīvi. Iespējams, daudziem tās jau būs pazīstamas, bet vienmēr der sev atgādināt.
9.jūl 2022
Ja kādreiz nācies ēs olu ar zaļganpelēku dzeltenumu un varbūt pat sajust sēra smaku, tad tā ir pagatavota nepareizi un ir ļoti neveselīga, raksta "otkrito.lv".
3.feb 2022
Kā zināms, tad gatavot maltīti pašam ir maciņam draudzīgāk, nekā doties ēst ārpus mājām. Piekopiet šos astoņus paradums, tie palīdzēs veiksmīgāk ieekonomēt naudu brīžos, kad gatavojat!
7.okt 2021
Vietnē TikTok lielu popularitāti iemantojis video, kurā parādīts, kā ieekonomēt eļļu gatavošanas laikā.
20.mar 2021
Izpratne par ēst gatavošanu un veselīgu uzturu mazulim veidojas tieši ģimenē, turklāt, jo vairāk bērns pats iesaistās ēdiena tapšanā, jo labākas ir viņa iemaņas, un noturīgākas viņa zināšanas.
1.mar 2021
Lai ēstu veselīgi, patiešām nav nepieciešams divas stundas stāvēt pie plīts. Protams, ja ēst gatavošana sagādā prieku, to droši var darīt. Taču tikpat labi var doties uz veikalu un iegādāties visu nepieciešamo. Piepūlēties nāksies vien tik daudz, lai produktus nomazgātu, atvērtu iepakojumu, sagrieztu un saliktu uz šķīvja. Vai arī – lai gatavošanai pievērstos īsu brīdi: piemēram, izvārītu paciņu Latvijā ražotu pērļu grūbu vai citu graudaugu, uz pannas sasautētu dārzeņus vai zivs gabaliņus, atzīst uztura speciāliste Zane Timpare
6.feb 2021
Gatavošana mājās ikdienā ir jaunā realitāte daudzās Latvijas ģimenēs - 56% iedzīvotāju norādījuši, ka gatavo mājās biežāk nekā laikā pirms Covid-19 pandēmijas, un tikai katrs piektais plāno atgriezties pie agrākajiem paradumiem, liecina 2020.gadā veiktais NielsenIQ pētījums. Pieaugusi arī veselīgu maltīšu nozīme ikdienā.
31.dec 2020
Zane Grēviņa, gardēžu aprindās plašāk pazīstama kā Našķoties Zane, popularitāti ir iemantojusi ar savu recepšu blogu naskoties.com, kā arī noderīgiem virtuves padomiem sociālajā tīklā Instagram, kur Zanei seko vairāk nekā piecdesmit tūkstoši cilvēku. Zanes pirmā grāmata “Našķoties” dienasgaismu ieraudzīja 2019. gadā un tika atzīta par pagājušā gada pirktāko grāmatu Latvijā, bet neskatoties ne uz ko Zane ir vienkārša un sirsnīga meitene, kura uzskata, ka “mīlestība iet caur vēderu.”
28.mai 2020
Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
1.apr 2020
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
18.sep 2019
Teju puse (46 %) Latvijas ģimeņu ievēro kopā sanākšanas tradīcijas, tiekoties pie svētku galda gan dzimšanas dienās, gan ikgadējos svētkos – Ziemassvētkos, Lieldienās, Valsts svētkos utt., liecina “Latvijas Maiznieks” aptauja, kas organizēta sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat”. Savukārt katra trešā ģimene (36 %) kopīgi satiekas vairākas reizes gadā, bet 8 % ģimeņu – vismaz reizi gadā.
24.jun 2019
Internetā cilvēkus pārsteidzis video, kurā parādīts, kā pāris sekunžu laikā iespējams bez piepūles notīrīt ķiploku.
4.jun 2019
Esi nosolījies, ka turpmāk ieturēsi slaido līniju, rūpējoties par veselību un sava ķermeņa izskatu? Šī stringrā apņemšanās ies secen, tiklīdz iedomāsies par to, cik gardi varētu garšot picas pīrādziņi! Palutini sevi, pagatavojot tos pēc ēdienu blogeres Zanes Ozoliņas receptes. Sporta zālē pasvīst pagūsti pēc tam.
24.mai 2019
Nav noslēpums, ka ēdiens vispirms piesaista vizuāli, tikai pēc tam ar garšu. Piedāvājam ielūkoties astoņos sagatavotajos veidos, kā radoši un vizuāli pievilcīgi izdekorēt torti. Iedvesmojies!
13.mai 2019
Saldējums ir viens no mazo ķiparu mīļākajiem našķiem, nereti viņiem garšo tieši augļu sulas saldējumi. Atrodi kādu brīvu brīdi, lai ar bērniem kopā pagatavotu saldējumu no augļu sulas neierobežotā daudzumā! Liekas saldējuma rezerves nenāks par skādi.
8.mai 2019
Saulainais un siltais laiks tā vien rosina izkustēties, un gatavošanās daudzveidīgiem sportiskiem izaicinājumiem, tostarp maratonam, rit pilnā sparā. Lai treniņa laikā izsalkums netraucē mērķu sasniegšanai, un pēc sportošanas pietiek spēka atlikušajai dienai, būtiski parūpēties par aktivitāšu slodzei atbilstošu maltīti. "Rimi" kustības “Labākai dzīvei” šefpavārs Normunds Baranovskis sagatavojis vieglu un gardu salātu receptes, kas lieliski iederēsies sportotāju ēdienkartē gan pirms, gan arī pēc treniņiem.
photo_camera
30.apr 2019
Augļus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un apviļā izkausētā šokolādē - tieši tik vienkārši ir uztaisīt gardu našķi, kurš patiks ikvienam kārumniekam. Palutini savas garšas kārpiņas un ķeries tik klāt!
27.apr 2019
Cēzara salāti ir pagatavojami daudz dažādās variācijās. Vieni tos papildina ar vistas fileju vai cāļa krūtiņu, citi tiem pievieno arī tītara gaļu, garneles, bekonu, šķiņķi un pat tunci. Nolēmām pagatavot Cēzara salātus ar vistas fileju, kuros baudāmas paštaisītās mērcītes garšas nianses.
15.apr 2019
Lieldienas jau drīz klauvēs pie namdurvīm, tādēļ jau laikus jāsāk domāt par galdā liekamajiem ēdieniem. Rimi Gardēžu vēstnese Ilze Jurkāne iesaka pagatavot pildītas olas ar ķilavām, jo, viņasprāt, latvietis, tāpat kā visi ziemeļnieki, nevar iztikt bez siļķes. Jurkāne atminas, ka viņas bērnības un jaunības dienu mājās Amerikas Savienotajās Valstīs nevienas viesības nebija iedomājamas bez pildītām olām.