Drīz visu Latviju būs pārņēmis Lieldienu drudzis. Arī Rimi Gardēži nesnauž un piedāvā brokastu reizē pagatavot olas Benedikta gaumē. Kā tas izdarāms? Seko soli pa solim receptei un baudi debešķīgi gardas svētku brokastis.
Šī gada sākumā droši vien apņēmies piedomāt pie tā, ko ēd un uzturēt sevi labā fiziskajā formā, taču roka bieži vien ieslīd čipsu pakā vai cepumu kārbiņā? Atceries, ka kārumi var būt arī veselīgi un tos itin viegli var pagatavot arī mājās! Piedāvājam 4 veselīgu našķu idejas, kuru pagatavošanai nebūs jāizmanto cukurs!
Interneta dzīlēs un pavārgrāmatās var atrast dažnedažādu ēdienu receptes, kuru pagatavošanai bieži vien nepieciešams lērums sastāvdaļu. Taču tautā mēļo, ka kraukšķīgus un mutē kūstošus siera cepumus iespējams pagatavot vien no divām sastāvdaļām. Vai tā patiesi ir? Laiks eksperimentēt!
Vai tu esi saldummīlis, kuram tā vien patīk izmēģināt dažnedažādas jaunas receptes, lai palutinātu savas garšas kārpiņas? Šie neticami gardie, kraukšīgie šokolādes cepumiņi tev neliks vilties! Ķeries klāt gatavošanai un izbaudi cepumu bagātīgās garšas nianses.
Izcept cepumus nav sarežģīti, taču, lai tos glīti un gaumīgi izdekorētu, nāksies mazliet palauzīt galvu. Lai tas tev nesagādātu liekas raizes, ielūkojies zemāk sagatavotajos padomos, kā to veiksmīgāk īstenot.
Vai šo gadu esi iesācis, nolemjot ievērot veselīgu uzturu un pievērsties aktīvam dzīvesveidam? Vai varbūt esi pavisam atteicies no piena produktiem? Tad ir īstais brīdis pamēģināt kaut ko jaunu. Šīs debešķīgi gardās un veselīgās pankūkas iespējams pagatavot, neizmantojot olas, govs pienu aizstājot ar sojas pienu. Tās garšos tikpat labi kā tradiconālās pankūkas. Izmēģini un varam garantēt, ka tas būs tā vērts!
Kas gan var būt labāks par mājās gatavotu veselīgu našķi? Vari ņemt vērā receptē piedāvātās sastāvdaļas, kā arī to papildināt pēc saviem ieskatiem un garšas vēlmēm. Šo gardo un stiprinošo enerģijas batoniņu pagatavošana neaizņems daudz laika, tādēļ ķeries tik klāt un palutini savas garšas kārpiņas.
Mums ne tikai patīk baudīt ēdienu, liekot kumosus mutē, bet arī ar acīm. Tā kā ēdiens nav domāts tikai ātrai notiesāšanai, vizuālo baudījumu pirms maltītes sniedz tā izskats, noformējums. Lai iepriecinātu savus tuviniekus kādā nesteidzīgā brokastu reizē, pagatavo viņiem pankūkas, kas tiks skaisti izdekorētas. Īpaši atzinīgi tavu veikumu novērtēs bērni, kurus patiesi sajūsminās dažādie dzīvnieku tēli.
Stindzinoši aukstos ziemas vakarus tā vien gribas pavadīt, ieritinoties zem silta pleda un baudot kādu siltu dzērienu. Arī tavi ģimenes locekļi novērtēs, ja kādudien nodosies gastronomiskām izvirtībām un viņiem pagatavosi gardus karstās šokolādes dzērienus, no kuriem būs grūti atturēties. Smelies idejas, lai palutinātu ne tikai sevi!
Tev patīk našķoties un palutināt sevi ar dažādiem kārumiem? Taču no augļu klāsta priekšroku dod āboliem un tie visvairāk tev iet pie sirds? Tad netērē lieki laiku un pagatavo sev, savai ģimenei un draugiem debešķīgu ābolu pīrāgu. Garantējam, ka roka tā vien stiepsies pēc vēl viena gabaliņa.
Tev patīk gatavot, ekperimentējot, taču trūkst ideju, ko vēl gardu varētu celt Ziemassvētku galdā? Tad ieskaties te un izmēģini recepti, kas tev palīdzēs tikt pie debešķīgi garšīgiem virtulīšiem, kurus tava ģimene un svētku viesi noteikti paslavēs.
Vēlies pārsteigt savus bērnus, ēdienu pagatavojot radoši? Šī bruņurupuča kūka sanāks tik skaista, ka būs žēl to notiesāt. Taviem ķipariem šis gardums noteikti ies pie sirds, ne tikai priecēs acis, bet arī punci.
Ar cerīgu skatu nākotnē gaidām nākamo gadu un, ko tas atnesīs, taču vēlamies stabilitāti visās dzīves sfērās. Kad svētki jau būs pierimuši, ar straujiem soļiem iesoļosim nākamajā gadā, kas iezīmēsies Cūkas zīmē. Ja vēlies savu virtuvi piepildīt ar radošu gaisotni, vilinošām ēdiena smaržām, tad ielūkojies te un pagatavo debešķīgi gardas cūciņas, kas kalpos kā nākamā gada simbols uz tava svētku galda.
Vai tu jau nevari sagaidīt Ziemassvētkus? Neesi vienīgais. Lai nebūtu jābažījas par to, ko celt svētku galdā, kādas vēl nebijušas uzkodas varētu pagatavot, tad ieskaties te. Šī recepte tev noteikti noderēs, un garantējam – uzkoda būs tik garda, ka gribēsi pirkstus aplaizīt.
Gaļas grilēšanas popularitāte Latvijā pieaug, savukārt grilēšanas sezona - ar katru gadu tikai pagarinās. Lielākā pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmuma “Forevers” eksperte kvalitātes vadības jautājumos Taisija Gromova skaidro, pēc kādiem principiem gaļu izvēlēties, marinēt un pagatavot, lai tā ir sulīga un garšīga, grila ballītei neliekot vilties!
Lai gan pasaulē ir tūkstošiem pavārgrāmatu, desmitiem pavāršovu, tomēr reizēm gatavojot maltīti nepieciešami pavisam vienkārši padomi, lai maltītes sagatavošanu padarītu par vēl patīkamāku nodarbi. Lūk, 10 padomi, kas tev noderēs ēdiena gatavošanā.
Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.oktobra plkst. 6.30 līdz 30.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 94 izsaukumus – 51 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.
Vasara ir īstais laiks, kad sagatavot dažādus kārumus rudenim un ziemai. Šoreiz "Rimi gardēžiem" sagatavojis praktisku apkopojumu ar lietām, kas katram būtu jāzina pirms ievārījuma gatavošanas.