Vegāniska recepte! Mājās gatavoti enerģijas batoniņi

© Kadrs no video

Kas gan var būt labāks par mājās gatavotu veselīgu našķi? Vari ņemt vērā receptē piedāvātās sastāvdaļas, kā arī to papildināt pēc saviem ieskatiem un garšas vēlmēm. Šo gardo un stiprinošo enerģijas batoniņu pagatavošana neaizņems daudz laika, tādēļ ķeries tik klāt un palutini savas garšas kārpiņas.

Nepieciešams:

  • auzu pārslas;
  • ķirbju sēklas;
  • žāvētas aprikozes (1 tase);
  • ūdens (1/4 no tases);
  • kļavu sīrups (1/4 no tases);
  • griķu putraimi (1/2 no tases);
  • rozīnes (1/2 no tases);
  • žāvētas dzērvenes (1/2 no tases);

1. Vispirms izklāj uz pannas cempampapīru, tad virsū uzber auzu pārslas, ķirbju sēklas un mandeles.

Kadrs no video

2. Tad pannu liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

3. Pēcāk blenderī ieber žāvētas aprikozes, kurām pievieno ūdeni un kļavu sīrupu.

Kadrs no video

Kadrs no video

4. Kad iegūta nepieciešamā masa, to liek bļodā un tai klāt pievieno griķu putraimus, rozīnes, žāvētas dzērvenes.

Kadrs no video

Kadrs no video

5. Pēc tam bļodā ieber veltes no pannas.

Kadrs no video

6. Tālāk veido viendabīgu masu.

Kadrs no video

7. Tad visu kārto pannā, kurā ieklāts cepampapīrs.

Kadrs no video

8. Pēc tam liek pannu uzkarsētā krāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

9. Tālāk ņem veidni ārā no krāsns un griež masu, izveidojot vienādas iedaļas. Veselīgais našķis gatavs! Lai labi garšo!

Kadrs no video

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.