Kas gan var būt labāks par mājās gatavotu veselīgu našķi? Vari ņemt vērā receptē piedāvātās sastāvdaļas, kā arī to papildināt pēc saviem ieskatiem un garšas vēlmēm. Šo gardo un stiprinošo enerģijas batoniņu pagatavošana neaizņems daudz laika, tādēļ ķeries tik klāt un palutini savas garšas kārpiņas.
1. Vispirms izklāj uz pannas cempampapīru, tad virsū uzber auzu pārslas, ķirbju sēklas un mandeles.
2. Tad pannu liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
3. Pēcāk blenderī ieber žāvētas aprikozes, kurām pievieno ūdeni un kļavu sīrupu.
4. Kad iegūta nepieciešamā masa, to liek bļodā un tai klāt pievieno griķu putraimus, rozīnes, žāvētas dzērvenes.
5. Pēc tam bļodā ieber veltes no pannas.
6. Tālāk veido viendabīgu masu.
7. Tad visu kārto pannā, kurā ieklāts cepampapīrs.
8. Pēc tam liek pannu uzkarsētā krāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
9. Tālāk ņem veidni ārā no krāsns un griež masu, izveidojot vienādas iedaļas. Veselīgais našķis gatavs! Lai labi garšo!