Labu apetīti! Pildītas olas ar ķilavām

© Ekrānšāviņš

Lieldienas jau drīz klauvēs pie namdurvīm, tādēļ jau laikus jāsāk domāt par galdā liekamajiem ēdieniem. Rimi Gardēžu vēstnese Ilze Jurkāne iesaka pagatavot pildītas olas ar ķilavām, jo, viņasprāt, latvietis, tāpat kā visi ziemeļnieki, nevar iztikt bez siļķes. Jurkāne atminas, ka viņas bērnības un jaunības dienu mājās Amerikas Savienotajās Valstīs nevienas viesības nebija iedomājamas bez pildītām olām.

Nepieciešams:
  • 10 lielas olas;
  • majonēze (100 g);
  • skābais krējums (50 g);
  • sinepes (2-3 ēk.);
  • sāls (1/2 ēk.);
  • k. pipari (1/2 ēk.);
  • maza paciņa ķilavu (mans favorīts ir “Liedaga” "Sievas buča" vai "Maigā buča").
Pagatavošana
  1. Novāra olas vismaz 10 minūtes, lai būtu cietas. Skalo ar aukstu ūdeni.
  2. Nomizo olas un pārgriež uz pusēm. Izņem dzeltenumu un ieliek bļodiņā. Saspaida ar dakšiņu. Pievieno majonēzi, krējumu, sinepes, piparus un sāli. Saputo.
  3. Pilda olās. Katrai olai pa virsu uzliek ķilavu. Dekorē ar dillēm. Lai labi garšo!

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais