Cēzara salāti ir pagatavojami daudz dažādās variācijās. Vieni tos papildina ar vistas fileju vai cāļa krūtiņu, citi tiem pievieno arī tītara gaļu, garneles, bekonu, šķiņķi un pat tunci. Nolēmām pagatavot Cēzara salātus ar vistas fileju, kuros baudāmas paštaisītās mērcītes garšas nianses.
Salātiem nepieciešams:
Mērcei:
Ledus salātus saplucina un izkārto bļodā.
Pēc tam nomizo gurķi un sagriež šķēlītēs. Tās kārto pa virsu ledus salātiem. Mazos tomātiņus pārgriež uz pusēm un arī izkārto bļodā.
Tālāk vistas fileju sagriež gabaliņos un apcep garšvielās, atdzesē.
Tad vistas filejas gabaliņus izkārto uz gurķu šķēlītēm.
Pagatavo mērci, bļodiņā iespiežot krējumu, majonēzi, pievienojot vienu tējkaroti sinepju, mazliet citrona vai laima sulas, ķiploku, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi sajauc. Pirms klāšanas uz sālātiem, mērce ir jāpagaršo, nepieciešamības gadījumā tā jāpapildina ar kādu iepriekš minēto sastāvdaļu.
Mērci uzlej uz salātiem.
Uz rīves smalki sarīvē sieru, ja vēlas salātus rotāt ar grauzdiņiem, tos sagriež mazos gabaliņos.
Sieru uzkaisa uz sagatavotajiem salātiem, pa virsu uzber grauzdiņus.
Cēzara salāti sanāca debešķīgi gardi, un tie kārtīgi palutināja garšas kārpiņas. Šādi salāti garšos jebkuram īstenam gardēdim!