Sarežģītās un garšīgās: Olas Benedikta gaumē. Kā tas izdarāms?

© Kadrs no video

Drīz visu Latviju būs pārņēmis Lieldienu drudzis. Arī Rimi Gardēži nesnauž un piedāvā brokastu reizē pagatavot olas Benedikta gaumē. Kā tas izdarāms? Seko soli pa solim receptei un baudi debešķīgi gardas svētku brokastis.

Sastāvdaļas paredzētas četrām porcijam.

Nepieciešams:

  • maiza (4 šķēles);
  • avokado;
  • svaigas dilles (2 ĒK);
  • kaperi (1 ĒK);
  • ķiršu tomāti (sauja);
  • olas (4);
  • etiķis ( 1 ĒK);
  • sāls (pēc garšas);
  • kūpināts lasis (100 g).

Mērcei:

  • olu dzeltenumi (4);
  • citronu sula (svaigi spiesta) (1 ĒK);
  • sviests (izkausēts) (115 g);
  • sāls un pipari (pēc garšas).

Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas - sagriež avokado, izpako lasi, sagriež dilles.

Gatavo mērci. Sagatavo ūdens peldes kombināciju. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pievieno citronu sulu, sāli un piparus. Ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisa, līdz dzeltenumi ir kļuvuši gaiši dzeltenā krāsā. Uzliek ūdens peldē, visu laiku putojot. Pamazām pievieno izkausēto sviestu. Puto tik ilgi, līdz mērce kļūst bieza jeb tik bieza, cik vēlies.

Apcep maizīti sviestā uz pannas.

Olas gatavojam pēdējās. Katlā ielej ūdeni un uzsilda līdz parādās pirmie burbulīši. Pievieno etiķi un šķipsniņu sāls.

Iedauza olu krūzē vai kausā. Katlā ūdeni iegriez tā, lai vidū veidojas virpulis. Tad lēnām un uzmanīgi ieliec olu ar visu kausiņu iekšā ūdeni, lēnām izņemot ārā kausiņu, netraumējot olu. Vāri olu 2,5 - 3 minūtes. Tad ar kausiņu uzmanīgi izcel olu un uzliec uz papīra dvielīša, lai to nosusinātu.

Sagatavo maizīti, uzliekot uz tās avokado, lasi, tad olu un pārlej ar mērci. Apber ar kaperiem, dillēm un pieliec klāt tomātiņus.

Padoms!

Ja mērce ir kļuvusi pārāk bieza, pievieno ēdamkaroti silta ūdens un samaisi kārtīgi.

Ja tev tā ir ērtāk, izmanto video pamācību, kas atrodama šeit.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.