Pagatavo gardas uzkodas par godu Cūkas gadam

© Kadrs no video

Ar cerīgu skatu nākotnē gaidām nākamo gadu un, ko tas atnesīs, taču vēlamies stabilitāti visās dzīves sfērās. Kad svētki jau būs pierimuši, ar straujiem soļiem iesoļosim nākamajā gadā, kas iezīmēsies Cūkas zīmē. Ja vēlies savu virtuvi piepildīt ar radošu gaisotni, vilinošām ēdiena smaržām, tad ielūkojies te un pagatavo debešķīgi gardas cūciņas, kas kalpos kā nākamā gada simbols uz tava svētku galda.

Tev vajadzēs:

  • 5 olas;
  • salātlapas (rotāšanai);
  • bieti;
  • šampinjonus;
  • majonēzi;
  • melnos piparus;
  • sīpolu;
  • sāli;
  • eļļu.

1. Vispirms sagriez bieti kubiciņos.

Kadrs no video

2. Tad ieber kubiciņus bļodā un klāt pielej verdošu ūdeni.

Kadrs no video

3. Kad tas izdarīts, iemērc olas šķidrumā.

Kadrs no video

4. Pēcāk bļodā ielej vēl mazliet karsta ūdens, piepildot to līdz malām pilnu.

5. Tālāk sagriez sīpolu mazos gabaliņus un liec apcepties eļļā uz pannas. Neaizmirsti ik pa laikam tos apmaisīt.

Kadrs no video

6. Pēc tam kubiciņos sagriez šampinjonus un pievieno klāt sīpolam uz pannas. Arīdzan rūpīgi ik pa laikam apmaisi.

Kadrs no video

7. Cep līdz viss ir zeltaini brūnā krāsā, tad to pārliec citā bļodā.

8. No trauka, kurā ieliki olas, tagad tās ņem ārā. Olas būs nokrāsojušās rozā tonī. Tieši tā, kā ir nepieciešams!

9. Tad katrai olai nogriez nost cepurīti un olas dzeltenumu ieliec bļodā, kurā stāv apcepti šampinjoni un sīpoli.

Kadrs no video

10. Kad tiktāl esi ticis, ar dakšiņu saspied olas dzeltenumus un iemaisi sīpolu un šampinjonu masā.

Kadrs no video

11. Tad klāt pievieno ēdamkaroti majonēzes un visu sajauc.

12. Pēc tam ņem katru olas pusīti un sapildi ar iegūto masu.

Kadrs no video

13. Kad tas izdarīts, katru sapildīto olu kārto uz garena šķīvja, apakšā paliekot salātlapas.

Kadrs no video

14. Tālāk no olu "cepurītēm" izgriez aplīšus, kuros iespied mazus caurumiņus, izveidojot cūkas šņukuru. No pārējiem atgriezumiem izveido ausis un astītes.

Kadrs no video

Kadrs no video

15. Pildīto olu virspusē veic mazus iegriezumus ar nazi, lai pēcāk tur ievietotu cūkai paredzētās austiņas. Vispirms tās mazliet apsmērē ar majonēzi.

Kadrs no video

16. Arīdzan veic mazus iegriezumus, lai ievietotu cūkas actiņas. Tam izmanto melnos piparus.

Kadrs no video

17. Apsmērē cūkas šņukuru ar majonēzi un piestiprini tam paredzētājā vietā, pieliec katrai cūciņai arī astīti. Lai labi garšo!

Kadrs no video

Kadrs no video

Nākamais 2019. gads tiek saukts par dzeltenās jeb zelta cūkas gadu. Ja nolemsiet svētku galdu dekorēt zeltītos toņos, tad šeit varat smelties ideju arī šādam variantam!

Virtuvē

Gaidot ciemiņus, mēs vēlamies tos iepriecināt un pārsteigt ar dažādiem gardumiem. Nākamreiz pagatavojiet šo recepti - panētu sieru!

Svarīgākais