Vai no diviem produktiem iespējams pagatavot izcili gardus, kraukšķīgus siera cepumus?

© Lifehacks.lv

Interneta dzīlēs un pavārgrāmatās var atrast dažnedažādu ēdienu receptes, kuru pagatavošanai bieži vien nepieciešams lērums sastāvdaļu. Taču tautā mēļo, ka kraukšķīgus un mutē kūstošus siera cepumus iespējams pagatavot vien no divām sastāvdaļām. Vai tā patiesi ir? Laiks eksperimentēt!

Nepieciešams:

  • milti (1 glāze);
  • kausētais siers (200 g).

Lifehacks.lv

Vispirms bļodā ieber glāzi miltu un tiem pievieno kausēto sieru.

Tad visu masu kārtīgi mīca, līdz tā palikusi viendabīga.

Lifehacks.lv

Pēcāk uz galda uzber miltus un ņem talkā mīklas rulli, ar kura palīdzību mīklu kārtīgi izrullē.

Lifehacks.lv

Kad tas izdarīts, ar mazas glāzītes palīdzību izspiež cepumus. Tālāk pannā ieklāj cepampapīru un izkārto cepumiņus.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Lai cepumi būtu kraukšķīgāki un ar sieru bagātāki, tos vispirms vari apsmērēt ar sakultu olu un pārbērt ar sarīvētu sieru.

Visbeidzot, cepumus liek krāsnī 180 grādu temperatūrā un cep līdz 10 minūtēm. Šie cepumiņi tika cepti 20 minūtes. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no cepeškrāsns! Uzmani, lai cepumi nepiedeg. Svarīgi tos ik pa brīdim pārbaudīt!

Cepumiņi sanāca zeltaini, kraukšķīgi un gardi. Tieši tādi, kā bija iecerēts.

Lifehacks.lv

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais