7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot ēdienu mājās, kas apdraud veselību

© pixabay

Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.

pixabay

1. Gaļas atkausēšana istabas temperatūrā

Gaļai bīstama ir jebkura temperatūra intervālā no + 5 līdz + 60 grādiem. Šādā temperatūrā gaļā ātri attīstās kaitīgas ēdiena baktērijas. Tāpēc vienmēr atkausē gaļu ledusskapī vai izmanto mikroviļņu krāsni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Neviens to negrib atzīt, bet apavi mēdz nelāgi ost, it sevišķi vasarā - karstums, sviedri, slēgts apavu dizains un sintētiski materiāli rada ideālus apstākļus smakai. Bet pirkt smaržvielas vai aerosolus, kas tikai nomāc slikto aromātu, nav labākais risinājums. Lūk, vienkārši un dabiski veidi, kā apavus atsvaidzināt tā, lai tie patiešām smaržotu labi, ziņo “Healthline”.