7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot ēdienu mājās, kas apdraud veselību

© pixabay

Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.

pixabay

1. Gaļas atkausēšana istabas temperatūrā

Gaļai bīstama ir jebkura temperatūra intervālā no + 5 līdz + 60 grādiem. Šādā temperatūrā gaļā ātri attīstās kaitīgas ēdiena baktērijas. Tāpēc vienmēr atkausē gaļu ledusskapī vai izmanto mikroviļņu krāsni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Mammu rūpes, pacietība un atbalsts nereti paliek ārpus uzmanības centra, taču viņu ikdienas darbi un klātbūtne veido stabilu pamatu ikvienas ģimenes labklājībai. 11. maijs, kad šogad svinam Māmiņdienu, ir piemērots brīdis pateikties savai mammai – ar uzmanību, pārdomātām izvēlēm un ilgstošu vērtību. Lai šie svētki būtu ne tikai sirsnīgi, bet arī ilgtspējīgi, “Lidl” ir sagatavojis piecas idejas, kā šos svētkus padarīt mammām vēl īpašākus.

Svarīgākais