7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot ēdienu mājās, kas apdraud veselību

© pixabay

Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.

pixabay

1. Gaļas atkausēšana istabas temperatūrā

Gaļai bīstama ir jebkura temperatūra intervālā no + 5 līdz + 60 grādiem. Šādā temperatūrā gaļā ātri attīstās kaitīgas ēdiena baktērijas. Tāpēc vienmēr atkausē gaļu ledusskapī vai izmanto mikroviļņu krāsni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vasara – tas ir laiks, kad mēs vēlamies atvērt logus, ielaist telpās svaigu gaisu un baudīt gaišās, siltās dienas. Diemžēl šis prieks nāk arī ar vienu mazāk patīkamu blakni – kukaiņiem. Sīkie, lidojošie un rāpojošie “ciemiņi” bieži ielavās iekšā, īpaši, ja mājās ir ko pasmaržot vai pagaršot. Par laimi, ir vienkāršs un dabīgs veids, kā samazināt viņu vēlmi uzturēties mūsu telpās – ar pareizo grīdu mazgāšanas recepti, ar kuru dalās “Home&Garden” eksperti.

Svarīgākais