7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot ēdienu mājās, kas apdraud veselību

© pixabay

Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.

pixabay

1. Gaļas atkausēšana istabas temperatūrā

Gaļai bīstama ir jebkura temperatūra intervālā no + 5 līdz + 60 grādiem. Šādā temperatūrā gaļā ātri attīstās kaitīgas ēdiena baktērijas. Tāpēc vienmēr atkausē gaļu ledusskapī vai izmanto mikroviļņu krāsni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Ēšana vēlu vakarā var ne tikai ietekmēt jūsu svaru, bet arī miega kvalitāti! Pētījumos ir pierādīts, ka, ja pirms gulētiešanas notiesāsiet produktus ar augstu tauku vai ogļhidrātu saturu, jums var būt grūtības iemigt un miegs var būt trausls. Lai naktī labāk gulētu, ieteicams izvairīties vakaros no šo produktu un dzērienu lietošanas!

Svarīgākais