Ekonomika

1.nov 2011
Ministru kabinets (MK), otrdien, 1. novembrī apstiprināja valsts budžeta precizētos bāzes izdevumus 2012.-2014. gadam, uz kuru pamata tiks veikta valsts budžeta izdevumu konsolidācija un aprēķināts maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopapjoms un maksimāli pieļaujamais valsts budžeta kopējo izdevumu apjoms katrai ministrijai.
28.okt 2011
Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada septembrī ir uzrādījis labus pieauguma tempus un gada griezumā ir palielinājies par 8,1%. Pārtikas precēm pieaugums bijis par 2,5 %, bet nepārtikas preču (neieskaitot degvielu) mazumtirdzniecības apjomi palielinājās par 16,5 %, savukārt auto degvielas mazumtirdzniecība šajā periodā samazinājās par 4,3 procentiem.
27.okt 2011
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (Vienotība) uzskata, ka šodien panāktā Eiropas Savienības līderu vienošanās eirozonas krīzes pārvarēšanai ir svarīgs solis pareizā virzienā, tomēr nepietiekams, lai novērstu krīzes atkārtošanos vai paplašināšanos nākotnē.
27.okt 2011
Pašlaik nav neviena iemesla, kāpēc Latvijai tagad būtu jāizstājas no Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekta, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" teica jaunais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
19.okt 2011
Valsts kases oficiālā mēneša pārskata dati par šā gada janvāri-septembri norāda uz fiskālās situācijas stabilizēšanos gan centrālajā valdībā, gan pašvaldībās, ko pamatā nodrošināja labāka makroekonomiskā situācija nekā iepriekš prognozēts.
17.okt 2011
14. oktobrī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā atvērts jau ceturtais firmas "Stenders" veikals.
11.okt 2011
Šodien, 11.oktobra Ministru kabineta sēdē, tika apstiprinātas vairākas Eiropas Savienības struktūrfondu programmas uzņēmējdarbības atbalstam, no kurām divas ir vērstas tieši uz mikro, mazās un vidējās uzņēmējdarbības atbalstu.
9.okt 2011
Kā rāda Swedbank izveidotais finansiālās aizsardzības indekss, pēkšņu dzīves pavērsienu gadījumā, Latvijas iedzīvotāji ir vismazāk finansiāli aizsargāti Baltijā. Latvijas iedzīvotāju finansiālās aizsardzības indekss ir 41%, kas Latvijā vidēji veido 6000 latu uz vienu nodarbināto. Salīdzinoši — Lietuvas iedzīvotāju finansiālās aizsardzības deficīts ir 59% un Igaunijas – 54%.
4.okt 2011
Lai arī Latvijas rūpniecības ražošanas apjoma pieauguma tempi arī šā gada augustā saglabājas salīdzinoši augsti, taču, kā to iepriekš prognozēja Finanšu ministrija, rūpnieciskās izlaides gada pieauguma tempi sāk samazināties.
26.sep 2011
Divdesmit gadu pēc privatizācijas sākuma gandrīz visi lielākie Latvijas pārtikas uzņēmumi ir nonākuši Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Krievijas un citu ārvalstu kompāniju un privāto investoru rokās.
23.sep 2011
Eiropas Savienības stratēģija Baltijas jūras reģionam var kļūt par labu instrumentu valstu ekonomiskās attīstības līmeņu izlīdzināšanai, uzlabojot Latvijas pozīciju reģionā, tā 21.septembrī Latvijas Ārlietu ministrijā notikušajā seminārā "Eiropas Savienības stratēģija Baltijas jūras reģionam – stimuls inovatīvai uzņēmējdarbībai" pauda semināra dalībnieki
20.sep 2011
Latvijā ekonomiskā brīvība ir samazinājusies, un mūsu valsts šajā jomā ir noslīdējusi līdz 60.vietai pasaulē, liecina ietekmīgā Kanādas Freizera ekonomikas institūta otrdien publiskotais jaunākais pētījums.
13.sep 2011
Latvijas un Somijas premjeri piektdien publiskā lekcijā salīdzinās abu valstu pieredzi ekonomikas krīžu pārvarēšanā, aģentūra BNS uzzināja Valsts kancelejā.
9.sep 2011
Puse (52%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju šogad vairāk nekā iepriekšējos gados domā par ziemas krājumu veidošanu, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT septembra sākumā veiktais pētījums.
7.sep 2011
Šodien, 7. septembrī, Polijā sākās XXi Ekonomikas forums, kurā piedalās vairāk nekā 2600 dalībnieki no Eiropas, tostarp Latvijas, Centrālāzijas un ASV. Ekonomikas Forums Kriņicā tradicionāli pulcē augstākā līmeņa politiķus, biznesmeņus, zinātniekus un citu jomu pārstāvjus.
6.sep 2011
Līdz 2015.gadam plānots panākt, lai Eiropas Savienības ietvaros atšķirība starp viesabonēšanas un valsts mobilo sakaru tarifiem ir tuvu nullei.
5.sep 2011
Šodien, 5. septembrī, valdības ministri iepazinās Finanšu ministrijas sagatavoto informāciju attiecībā uz Eiropas komisijas piedāvājumu par līdzfinansējuma likmju palielināšanu ES projektiem līdz 90%, kā arī konceptuāli atbalstīja papildu valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu 1,58 miljonu latu apmērā Veselības ministrijai.
5.sep 2011
Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju konferencē Lietuvā pirmdien, 5.septembrī, pieņemtajā noslēguma dokumentā Eiropas Savienību (ES) aicināta nodrošināt atbilstošu kohēzijas finansējumu mazāk attīstītajām ES dalībvalstīm.
31.aug 2011
Pasaules ekonomikas izaugsme palēninās – daudzās no attīstītajām valstīm izaugsmes tempi ir lēni un pirmskrīzes līmenis vēl aizvien nav sasniegts. Turpretī tādās valstīs kā Ķīna, Indija, Krievija un Brazīlija ekonomikas izaugsme ir strauja, atzīst Nordea ekonomists Andris Strazds.
29.aug 2011
Bažas par ekonomisko situāciju pasaulē var izraisīt situāciju, ka algu kāpums Latvijā strādājošajiem nākamgad apstājas. Iestājoties stagnācijai un bezdarbam vairs nesamazinoties tik strauji, darba apstākļi varētu pasliktināties 2012. gada vidū, prognozē Citadele Asset Management Portfeļu pārvaldīšanas daļas vadītājs Zigurds Vaikulis.