Ekonomika

30.dec 2011
Pēc iepriekšējā mēnesī piedzīvotā krituma mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā novembrī atkal sācis palielināties, pieaugot par 1,9% salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi, kamēr gada griezumā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums sasniedzis jau 7,6%.
29.dec 2011
Ekonomikas ministrija 2011.gadu Latvijas tautsaimniecības attīstībā vērtē kā pozitīvu - sagaidāms, ka šī gada beigās, salīdzinot ar krīzes zemāko punktu 2009.gada 3.ceturksnī, iekšzemes kopprodukts (IKP) būs palielinājies par vairāk nekā 10 %.
16.dec 2011
Lai meklētu labākos risinājumus Baltijas valstu ekonomiskajai sadarbībai, pirmdien, 19.decembrī, Saeimā tiksies Igaunijas, Latvijas un Lietuvas parlamentu Ārlietu komisiju deputāti.
16.dec 2011
15.decembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Augsta līmeņa grupu (ALG) investīciju piesaistē. Tikšanās laikā izvērtēts līdz šim paveiktais, pārrunātas prioritātes un risinājumi stratēģiski nozīmīgu, ilgtspējīgu un koordinētu investīciju piesaistei. Noteikti Augsta līmeņa grupas turpmāk veicamie uzdevumi.
15.dec 2011
"Kosmētiskas izmaiņas darbaspēka nodokļos un cīņā ar ēnu ekonomiku Latvijā būtiskas, pozitīvas pārmaiņas nedos; nepieciešams sprādziens!" 14.decembrī, tiekoties ar finanšu ministru, uzsvēra Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.
13.dec 2011
Starptautiskā reitingu aģentūra Fitch Ratings samazinājusi Latvijas nākotnes novērtējumu no pozitīva uz stabilu, BNN informēja Finanšu ministrijā.
10.dec 2011
Šā gada 3.cetruksnī Latvijas ekonomikas izaugsme bijusi viena no straujākajām Eiropas Savienībā (ES) – iekšzemes kopprodukts par 6,6% pārsniedzis iepriekšējā gada atbilstošā ceturkšņa līmeni, bet, salīdzinot ar krīzes zemāko punktu - 2009.gada 3.ceturksni – par 9,6%.
10.dec 2011
9.decembrī Latvijas vēstniecībā Japānā notika Latvijas preču prezentācijas pasākums, kura ietvaros tika prezentēti tādi Latvijas ražojumi kā Munio Candela aromātiskās sveces, HUGU lācīši, linu izstrādājumi, an&angel stikla trauki un citas preces.
9.dec 2011
Komentējot iekšzemes kopprodukta pieaugumu šā gada trešajā ceturksnī, finanšu ministrs Andris Vilks norāda: "Ekonomikas izaugsme šā gada trešajā ceturksnī ir straujākā kopš 2007.gada, un pirmo reizi sāk tuvināties pirmskrīzes pieauguma tempiem. Jāatzīmē, ka izaugsme trešajā ceturksnī ir izrādījusies spēcīgāka nekā iepriekš prognozēts, un IKP pieaugums 2011.gadam kopumā, visticamāk, būs labāks nekā šobrīd prognozēts - aptuveni5% līmenī. Tomēr pēdējos mēnešos novērotā ārējās vides pasliktināšanās liek būt ļoti piesardzīgiem par izaugsmes perspektīvām 2012.gadā."
7.dec 2011
Latvijas ekonomikas turpmākajam atkopšanās procesam un izaugsmei izšķiroši svarīga ir stabilitāte eirozonā, pirms šonedēļ Briselē gaidāmās Eiropadomes sanāksmes uzsver Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
5.dec 2011
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks, no 28.novembra līdz 4.decembrim vizītē apmeklējot Kanādu, ar šīs Ziemeļamerikas valsts augstākajām amatpersonām pārrunāja sadarbības stiprināšanas iespējas gan ekonomikā, gan parlamentārā līmenī.
30.nov 2011
Pēc straujā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpuma trešajā ceturksnī (par 5,7%, salīdzinot ar otro ceturksni) – jauns ceturksnis iesācies ar apgrozījuma samazinājumu par 2,9% pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem. Ņemot vērā diezgan straujos apgrozījuma pieaugumus iepriekšējos mēnešos, šāds apgrozījuma kritums bija sagaidāms.
26.nov 2011
Līdz 27.novembrim Šaosiņas pilsētā, netālu no Šanhajas, ar Latvijas vēstniecības Ķīnā atbalstu "Ķīnas starptautiskās pārtikas produktu izstādes" ietvaros tiek demonstrēti Latvijas pārtikas preču paraugi.
24.nov 2011
Ekonomikas eksperti, kas šodien Rīgā pulcējušies konferencē "Ekonomikas krustceles: no atlabšanas līdz ilgtspējīgai attīstībai Baltijā un ES", prognozē, ka, neskatoties uz pašreizējām aktualitātēm finanšu pasaulē, Baltiju gaidāmais krīzes "otrais vilnis" ietekmēs ievērojami mazāk nekā ekonomiskā krīze, kādu piedzīvojām pavisam nesen.
16.nov 2011
Lai nepieļautu sistēmiskas krīzes izcelšanos Eiropas Savienībā (ES), Eiropas Komisija (EK) nākamtrešdien, 23.novembrī, ierosinās radikāli jaunus noteikumus, kuri ļaus Briselei kontrolēt bloka valstu budžetus, trešdien paziņoja EK prezidents Žozē Manuels Barrozu.
16.nov 2011
Trešdien, 16. novembrī, deputāti ar Eiropadomes priekšsēdētāju Hermani van Rompeju, Eirogrupas vadītāju Žanu Klodu Junkeru un Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuelu Barrozu apsprieda tūlītējās un vidēja termiņa vajadzības labākai ES ekonomikas pārvaldībai.
14.nov 2011
Šodien, 14.novembrī,Zviedrijā, Stokholmā notika Eiropas Savienības līdzīgi domājošo dalībvalstu ekonomikas ministru sanāksme,kurā turpinājās š.g. jūlijā Londonā uzsāktās debates par ES izaugsmi.
9.nov 2011
Šā gada trešajā ceturksnī Latvijas ekonomika uzrādījusi straujāko pieaugumu pēdējo trīs ar pusi gadu laikā un salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni augusi par 5,7%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem par 1,3%, jaunākos Centrālās statistikas pārvaldes datus komentē finanšu ministrs Andris Vilks.
1.nov 2011
Latvijas ekonomiskās izaugsmes pieaugums 2011. gada 1. pusgadā bijis viens no straujākajiem Eiropas Savienībā. Kopš ekonomikas zemākā punkta 2009.gada nogalē iekšzemes kopprodukts (IKP) ir pieaudzis par 7,5 % un par 4,6 % pārsniedzis 2010. gada 1. pusgada līmeni, liecina statistikas dati.
1.nov 2011
Ministru kabinets (MK), otrdien, 1. novembrī apstiprināja valsts budžeta precizētos bāzes izdevumus 2012.-2014. gadam, uz kuru pamata tiks veikta valsts budžeta izdevumu konsolidācija un aprēķināts maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopapjoms un maksimāli pieļaujamais valsts budžeta kopējo izdevumu apjoms katrai ministrijai.