Ekonomika

5.sep 2023
Finanšu ministrijas (FM) iecere īstenot vienādotu pieeju nodokļu iekasēšanas politikas veidošanā attiecībā uz bankām un nebanku kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem pašreizējos ekonomiskajos apstākļos nav pamatota, pauž "Fintech Latvija" asociācijas vadītāja Tīna Lūse.
4.sep 2023
Eiropas Investīciju fonds (EIF) un finanšu tehnoloģiju uzņēmums "SME Finance" parakstījuši garantijas līgumu "InvestEU" programmas ietvaros 40 miljonu eiro apmērā, lai mikrouzņēmumiem, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) Latvijā, Lietuvā, Somijā un Nīderlandē piešķirtu jaunu finansējuma aizdevumu līzinga vai faktoringa veidā, informē "SME Finance" pārstāvji.
31.aug 2023
Latvijas ekonomika sarūk, krītoties ārējam pieprasījumam, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
31.aug 2023
Gada inflācija eirozonā augustā veidoja 5,3%, tādējādi tā saglabājusies nemainīgā līmenī salīdzinājumā ar jūliju, liecina ceturtdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.
31.aug 2023
Latvijas ekonomikas izaugsme šobrīd ir apstājusies un būtiskus uzlabojumus Latvijas ekonomikā šogad nav pamata gaidīt, aģentūrai LETA pavēstīja banku analītiķi.
30.aug 2023
SEB saglabājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam 0,4% apmērā, vienīgajā no Baltijas valstīm šogad prognozējot ekonomikas izaugsmi, liecina bankas publiskotais jaunākais ekonomikas apskats "Nordic Outlook".
28.aug 2023
Atšķirībā no banku virspeļņas solidaritātes maksājuma, kas ir terminēts laikā un nodrošinātu ienākumus tikai pāris gadus, Finanšu ministrijas (FM) piedāvātais īpašais uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) režīms ir ilgtspējīgāks un nodrošinātu stabilus budžeta ieņēmumus ilgtermiņā, uzskata finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).
9.aug 2023
Latvijā kopējais darbaspēka nodokļu slogs joprojām ir lielākais Baltijā, informē "Swedbank" Finanšu institūta pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas valstu nodokļu sloga salīdzinājumu.
7.aug 2023
Latvijā gada inflācija šogad jūlijā varētu būt samazinājusies līdz 6,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 7,9%, prognozē banku analītiķi.
7.aug 2023
Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos sešos mēnešos iekasēti 6,58 miljardi eiro, kas ir par 268,3 miljoniem eiro jeb 4,3% vairāk, nekā plānots, vēsta Finanšu ministrijas pārstāvji.
3.aug 2023
Kredītu sasaiste ar EURIBOR nevar tikt uzskatīta par negodīgu uzņēmējdarbību, un sasaistes ar EURIBOR pārtraukšana peļņas normalizēšanas un kreditēšanas veicināšanas nolūkos nav optimāls un ilgtspējīgs risinājums šo mērķu sasniegšanai, vēsta Latvijas Bankas pārstāvji.
31.jūl 2023
Gada inflācija eirozonā jūlijā samazinājusies līdz 5,3%, salīdzinot ar 5,5% jūnijā, liecina pirmdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.
20.jūl 2023
Latvijā mazumtirdzniecībā konkurence šobrīd nestrādā, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).
20.jūl 2023
Kreditēšanas pieaugumu Latvijā straujāku par nominālā iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu šogad nevar solīt, intervijā aģentūrai LETA sacīja Finanšu nozares asociācijas (FNA) valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.
19.jūl 2023
Latvijā jūnijā bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.
17.jūl 2023
Samazinoties šaubām par to, ka pasaules ekonomika varētu tikt ierauta lejupslīdē, iespējams, pat neizpaliekot jaunai krīzei, likumsakarīgs kļūst jautājums, cik lielas būs mūsu valsts ekonomiskās un finanšu nedienas. Raugoties no pašreizējā skatu punkta, ir pamats domāt, ka ekonomiskos satricinājumus, ja tādi tuvākajā laikā būs, Latvija varētu pārciest ievērojami vieglāk nekā 2008. gadā. Toreiz finanšu krīzes dēļ gadu gaitā Latviju bija spiesti pamest pat vairāki simti tūkstošu strādājošo. Pamats viedoklim, ka šoreiz būs vieglāk, skaidrojams gan ar ekonomikas struktūras maiņu, gan arī statistiku par mūsu valsts iedzīvotāju finansēm.
4.jūl 2023
Latvijas rūpniecībā šogad izaugsme nav gaidāma, aģentūrai LETA pavēstīja banku analītiķi.
3.jūl 2023
Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos piecos mēnešos iekasēti 5,387 miljardi eiro, kas ir par 166,4 miljoniem eiro jeb 3,2% vairāk, nekā plānots, vēsta Finanšu ministrijas pārstāvji.
29.jun 2023
Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos piecos mēnešos strādāja ar 269,6 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.
20.jun 2023
Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi četrus galvenos darbības virzienus ekonomikas transformācijai, tostarp investīcijas ražošanas kapacitātes stiprināšanai, inovācijas jaunu preču un pakalpojumu attīstībai, ieguldījumi cilvēkkapitālā, kā arī institucionālā transformācija un birokrātijas mazināšana visu Latvijas reģionu izaugsmes paātrināšanai, teikts EM sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par prioritārajiem rīcības virzieniem ekonomikas transformācijas īstenošanai, ko šodien konceptuāli atbalstīja valdībā.