Portņikovs nosauc, kura rokās atrodas gan Krievijas, gan Putina liktenis

© Pixabay.com

Publicists Vitālijs Portņikovs uzskata, ka uzreiz trīs valstu ekonomikas “atslēga” atrodas Sji Dzjiņpina rokās, raksta “dialog.ua”.

Ja Ķīna pārtrauks ekonomiskās attiecības ar Irānu, valsts ekonomika ļoti ātri sabruks līdz ar pašreizējo režīmu, ir pārliecināts Vitālijs Portņikovs. Ja Sji Dzjiņpins pārtrauks iepirkt naftu no Krievijas Federācijas, Putinam tā kļūs par ļoti lielu problēmu. Būtu vēl labāk, ja arī Indija pieņemtu lēmumu un atteiktos no Krievijas naftas, un tas liktu sabrukt Krievijas ekonomikai.

Ukraiņu žurnālists runāja par vairāku valstu atkarību no Ķīnas: “Ja Ķīna ir galvenā Krievijas, Irānas un Ziemeļkorejas ekonomikas “sponsore”, tad bez Ķīnas naudas šie trīs režīmi vienkārši sabruks mūsu acu priekšā. Ja mēs iedomājamies tīri teorētisku situāciju, kad mēs redzam, ka Ķīna atsakās atbalstīt Maskavu vai Teherānu, vai Phenjanu - kas notiks ar šo valstu ekonomiku?”

Portņikovs piebilst: “No Irānas ekonomikas vispār nekas nepaliks pāri vien pāris mēnešu laikā, jo tā nevienam neko nevarēs samaksāt. Tas pats ir arī ar Ziemeļkoreju, jo ir skaidrs, ka pat Krievijas naudas viņiem nepietiek. Un Krievija? Tā zaudēs līdz pat 60% no saviem ienākumiem, jo ​​Indijas iepirktās naftas apjoms ir nesalīdzināms ar Ķīnu. Viņiem tas ir jāsaprot.”