Liepājas pašvaldība līdzfinansē remigrantu uzņēmējdarbības uzsākšanu

© pixabay.com

Liepājas domes deputāti šonedēļ apstiprināja pašvaldības līdzfinansējumu 38 000 eiro piecu remigrantu uzņēmējdarbības projektu īstenošanai, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Projekta mērķis ir veicināt jaunu produktu vai pakalpojumu attīstību reģionālā mērogā, sniedzot atbalstu uzņēmējdarbības sākšanai remigrantiem - iedzīvotājiem, kuri ir atgriezušies no dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Liepājā un vēlas veidot šeit uzņēmējdarbību, kā arī jau esoši uzņēmumi, kas vēlas nodarbināt remigrantu.

Konkursā tika iesniegti pieci projekti, kuri visi atbilda konkursa noteikumiem, un komisija virzīja tos apstiprināšanā domes sēdē.

SIA "Kalmi Group" piešķirti 8580 eiro kafejnīcas "Teika" aprīkojuma uzlabošanai, proti, tvaiku nosūcei, kondicionēšanai, apkurei. SIA "MDG" piešķirti 8700 eiro celtniecības un būvgaldniecības pakalpojumu sniegšanai nepieciešamā aprīkojuma iegādei.

SIA "InPass" piešķirti 5000 eiro jauna kontroliera izstrādei un programmatūrai ražotņu un iekārtu procesu monitorēšanai. SIA "Habits Lab" piešķirti 12 000 eiro uztura bagātinātāju (vitamīnu) šķirošanas un pakošanas iekārtas iegādei. Saimnieciskās darbības veicējam Voldemāram Valdmanim piešķirti 6750 eiro pīrsinga salona aprīkojuma iegādei.

Atbalstu remigrantiem konkursa kārtībā granta veidā Liepājas pašvaldība sniedz kopā ar Kurzemes plānošanas reģionu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).

Projekta kopējais budžets ir 114 000 eiro, no kā VARAM līdzfinansējums - 76 000 eiro, bet Liepājas pašvaldības līdzfinansējums - 38 000 eiro. Līdzfinansējuma izmaksa projektu īstenošanai plānota trīs gadu periodā.

Uzņēmēji iesniegtos projektus prezentēja vērtēšanas komisijai un komisija saskaņā apstiprinātajiem noteikumiem un to vērtēšanas kritērijiem projektus izvērtēja un sniedza savus priekšlikumus domes deputātiem par atbalstāmajiem projektiem.

Svarīgākais