Ēdieni

27.aug 2012
Zupas pierasts galvenokārt izmantot pusdienās kā pirmo ēdienu. Zupas var gatavot visdažādākās – vieglas, maigas, treknas, sātīgas, tās var būt vienkāršākas ar gaļas un dārzeņu gabaliņiem, bet var būt arī viendabīgas, viegli vai vairāk iebiezinātas ar krēmīgu konsistenci.
23.aug 2012
Pētersīļu zaļumi ir tik pierasts ēdienu rotājums, ka vairs īsti nespējam to dekoratīvo efektu novērtēt.
20.aug 2012
Taisnība, ka bez garšaugiem ēdienkarti ir grūti iedomāties – tie piešķir garšu, krāsu un aromātu. Protams, veikalos pieejams plašs garšaugu klāsts augu gadu, bet pašu audzētiem gan dārzā, gan mājās uz palodzes būs cita vērtība un būs lētāk.
17.aug 2012
Ieva Oša Kļaviņa draugus, kaimiņus un radus šogad pārsteidz ar pašas gatavotu jogurtu un kabaču ievārījumu. «Garšīgi un veselīgi,» teic Ieva. Taču visvairāk par Ievas aizrautību, saimniekojot virtuvē, priecājas vīrs Jānis, meita Emīlija un dēls Krišjānis.
14.aug 2012
Gatavojot dažādus ēdienus, nereti izmanto tradicionālo panēšanu – produktus pirms cepšanas vai vārīšanas apviļā miltos, sakultā olā vai rīvmaizē. Var arī to darīt oriģinālāk – apviļāt kokosa skaidiņās vai sasmalcinātos riekstos.
10.aug 2012
Ja diena iegadījusies karsta un nepavisam negribas domāt par sātīgu siltu ēdienu, īsti vietā ir glāze saldējuma kokteiļa – tas ir gan ēdiens, gan dzēriens, gan atspirdzinājums. Nedrīkstat ēst saldējumu, jo tajā ir pārāk daudz kaloriju vai arī baidāties no kakla sāpēm?
3.aug 2012
Pupas atkarībā no pāksts struktūras iedala parastajās un sviesta pupiņās.
27.jūl 2012
SIA Sabiedrība Mārupe veikals Audzēts un ražots Latvijā, kas atrodas Jaunmārupē, Mazcenu alejā 6b, darbojas vairāk nekā divus gadus, un to iecienījuši ne tikai mārupieši, bet arī iedzīvotāji no tuvākas un tālākas apkaimes.
24.jūl 2012
Nekādas eksotikas. Jāņogas un upenes nav atvestas no tālām zemēm, bet cēlušās tepat mūsu kontinentā. Daudzu cilvēku skatījumā tās ir visai ikdienišķas ogas, kas ik gadu kārtības labad jānolasa un tā vai citādi jāsavāra, bez īpaša entuziasma, jo pieliekamajā droši vien vēl ir pērnās un aizpērnās burkas.
20.jūl 2012
Vasara ir piemērotākais laiks, kad ēdienreizēs varam bagātīgi izmantot visdažādākos dārzeņus. Un tad ir pavisam vienkārši katru dienu apēst vismaz 250 gramus šo veselīgo produktu, kā iesaka uztura speciālisti. Galvenais nosacījums – tiem jābūt svaigiem, sulīgiem un aromātiskiem.
12.jūl 2012
Kolrābjiem ir maiga un patīkama garša, krāsa ir gan zaļgana, gan sarkanīgi violeta.Tos uzskata par neparastiem kāpostiem.
9.jūl 2012
"Vakariņas Tumsā" tiek veiksmīgi praktizētas daudzās pasaules valstīs - ASV, Austrālijā, Francijā, Anglijā, Lietuvā, tagad šis ekskluzīvais piedzīvojums ir pieejams arī Latvijā.
6.jūl 2012
Grils ir ierīce ar raksturu. Atšķirībā no profesionāla pavāra, kurš spēj nodrošināt grilētajiem ēdieniem pastāvīgu kvalitāti, svētdienas grilētāju panākumi brīvā dabā ne vienmēr ir garantēti.
3.jūl 2012
Vasara ir piemērots laiks salātu gatavošanai. Prāts vairs nenesas uz sātīgiem un trekniem, no konservētiem vai vārītiem produktiem tapušiem salātiem, gribas kaut ko vieglu, krāsainu un smaržīgu, turklāt nav noskaņojuma stāvēt pie plīts.
2.jūl 2012
Kontrolēt sāls daudzumu un lietot to mazāk, nekā pierasts, nav viegls uzdevums. Tas galvenokārt saistīts ar ieradumu, no kura grūti atbrīvoties. Taču, ja sāls lietošana saistīta ar veselības problēmām, tad nekas cits neatliek, kā ierobežot tā patēriņu.
25.jun 2012
Redīsus visbiežāk pierasts ēst uz sviestmaizes, salātos, izmantot arī aukstā zupā, tā tajos saglabājas vērtīgās vielas. Taču tos var pasniegt arī kā karsto uzkodu, vārīt un pat cept kā kartupeļus.
23.jun 2012
Par to, lai iegādātos un celtu galdā tikai drošu pārtiku, vajadzētu domāt katru reizi, dodoties iepirkties, taču īpaši aktuāli tas kļūst, tuvojoties svētkiem, kad saimnieces plāno, ko celt galdā, kā to visu sarūpēt, kā nogādāt mājās un pagatavot, bet saimnieki nes no šķūņa ārā grilus un pārbauda alus kausus.
19.jun 2012
Gādājot pārtiku Jāņu svētku mielastam, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi iedzīvotājiem atgādina - pievērsiet uzmanību pārtikas kvalitātei.
18.jun 2012
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk.
15.jun 2012
Nav noslēpums, ka daudziem cilvēkiem garšo saldumi un salīdzinoši vēlme uzturā lietot sāļus vai skābus produktus ir mazāka.