Ēdieni

12.nov
Alūra sarkanais AC (E129) ir sarkanā krāsviela, kura tiek pievienota klāt dažādiem ēdieniem, dzērieniem, lai tie iegūtu košu krāsu un piesaistītu uzmanību, veicinot vēlmi tos iegādāties. Šī mākslīgā krāsviela, kas bieži vien ir atrodama daudzās uzkodās, raisa diskusijas par to, cik tā vispār ir veselīga. Daļa veselības ekspertu uzskata, ka šī krāsviela ir neveselīga un cilvēkiem nevajadzētu uzturā lietot produktus, kuru sastāvā ir E129. 
12.okt
Mērenas fiziskās aktivitātes un sabalansēta pārtika ir nozīmīgi stūrakmeņi labai pašsajūtai un veselībai. Sports dod enerģiju, trenē gribasspēku un dod dzīvē iespēju sasniegt visas ieceres un, protams, uzlabojoties figūrai, palīdz justies labi. Uztura izvēle nosaka ne tikai figūru, bet arī domas un smalkās vibrācijas.
7.jun
Karstā laikā un sākoties atvaļinājumiem biežāk dodamies pie dabas un ūdeņiem, noklājam segu un baudām gardu ēdienu kopā ar draugiem un ģimeni.
6.jun
Igauniju no trim pusēm ieskauj jūra un kurā ir vairāk nekā pusotrs tūkstotis salu. Ik gadu Baltijas jūras austrumu piekraste piesaista jaunas pieredzes meklētājus no visas pasaules.
6.jun
“Uztura tauki bieži tiek pārprasti, kas rada nepareizus priekšstatus par to lomu uzturā un to ietekmi uz veselību. Zinātniskie pētījumi ir devuši lielāku izpratni par saistību starp dažāda veida uztura taukiem un to ietekmi uz mūsu labklājību,” raksta extension.usu.edu.
5.jun
Spināti, kivi, savvaļas lasis un eksotiskās acai ogas ir galvenie “spēlētāji” jaunības pagarināšanas produktu reitingos Amerikā.
29.mai
Rabarberi daudziem joprojām ir noslēpums, un tas ir pamatota iemesla dēļ. Šis dārzenis ir unikāls savu īpašību dēļ. Rabarbers ir daudzgadīgs griķu dzimtas augs.
4.mar
Grūbas ir īsts latviešu ēdiens – sātīgas, pamatīgas, spēcinošas.
27.jan
Ja tev tāpat kā man, šis janvāris ir laiks, kad sniegotos vakarus labprātāk gribas pavadīt mājas gaisotnē, ar gardu ēdienu un siltu džemperi, tad šīs receptes būs tieši tev.
22.jun 2023
35% aptaujāto norāda, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% uzskata, ka to labāk baudīt ar ķiploku grauzdiņiem, 71% dod priekšroku alus baudīšanai ar grilētu gaļu – šašliku, desiņām, ribiņām, 41% - kartupeļiem čipsiem, bet 17% izvēlas alu kopā ar zivju ēdieniem, 15% - ar burgeriem, bet 19% - ar picu, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja. Aptaujas ietvaros respondenti varēja izvēlēties vairākus atbilžu variantus.
1.mai 2023
Kā mēs visi zinam, francūžiem ir gurmānu un dzīves baudītāju slava. Viņi māk bez steigas, eleganti un šarmanti pavadīt laiku kopā ar tuvajiem sarunās un galvenais pie galda, jo vakara zvaigzne vienmēr būs ēdiens. Tā viņi pieraduši no bērnības, kur bērniem netiek gatavots atsevišķi, ļaujot izzināt garšu nianses un to dažādību, kā arī mācot ievērot galda kultūru.
29.apr 2023
Kas var būt labāks par labi izgulējušos un labi paēdušu cilvēku? Bet ko nozīmē labi paēdis cilvēks laba miega kontekstā? Ja kāds ir ieinteresēts labā miega kvalitātē, tad tie ir jaunie vecāki, tajā skaitā -  es. Nekad nevar paredzēt, cik stundas sanāks gulēt, tāpēc jo īpaši svarīgi, ka vismaz tas laiks, ko sanāk gulēt, ir kvalitatīvā miegā.
13.apr 2023
Nevajag mānīties, neliela kartupeļu atkarība ir katra latvieša gēnos. Tas vienkārši ir tāds, kā mierinājums pēc grūtas dienas, ja sacepts krāsnī ar sviestu vai baudpilns ceļojums, ja pagatavots smalkā restorānā trifeļu kartupeļu biezenī.
9.apr 2023
Uz Telavivu es vēlējos doties jau ļoti sen. Bija ieplānots laiku atpakaļ, bet tad pasauli pāršalca vīrusa vilnis un biļetes tika “iesaldētas”. Nupat beidzot izdevās apciemot šo piekrastes pilsētu, kas saules apspīdēta ir gandrīz 300 dienas gadā, valdzina ar pludmalēm, nepiespiesto atmosfēru un, protams, ēdienu.
4.mar 2023
Staigājot pa piemājas Rimi, mēs varam vien nobrīnīties, ko tik nevar atrast veikalos, sen pagājis ir tas laiks, kad Rīgas veikalu plauktos gozējas tikai kartupeļi un burkāni. Ir gan batātes jeb saldie kartupeļi - gan oranži, gan violeti, ir interesanti puķkāpostu veidi, Japānas baklažāni, Briseles kāposti un dažnedažādākie augļi.
18.okt 2022
Šefpavāri atklāj, ko nekādā gadījumā nevajadzētu pasūtīt dārgos restorānos.
8.okt 2022
Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
25.jūl 2022
Izrādās, ka ēdieni, kurus mēdzam uzskatīt par neveselīgiem, atsevišķos gadījumos var sniegt arī labumu veselībai. Eksperti norāda, ka nevajadzētu aizrauties ar pārmērīgu neveselīgu ēdienu ēšanu, bet mērenās robežās to drīkst. "Bright Side" nosauc septiņus neveselīgus ēdienus, kuriem piemīt veselības veicinošas īpašības!
15.jūl 2022
Uztura speciālisti nosauc četrus pārtikas produktus, kuri ir pārāk neveselīgi, lai tos lietotu uzturā.
9.jun 2022
Dietologi izceļ, ka ēdot šo piecu gardo ēdienu kombinācijas, iespējams, paildzināt savu dzīves ilgumu. Uzziniet, ko būtu jāēd brokastīs, lai veicinātu labu veselību un kāpēc tieši šie ēdieni ir tik veselīgi!