5 bīstami pasaules ēdieni

© pexels.com

Šie produkti var būt potenciāli bīstami, ja netiek pareizi pagatavoti! Uzzini, kuri ir pasaulē bīstamākie produkti!

unsplash.com

1. Fugu zivs

Fugu zivis, kuru mēdz saukt arī par Blowfish, ir viens no bīstamākajiem un nāvējošākajiem ēdieniem pasaulē. To ir jāmāk pareizi pagatavot, pretēji ēdājs var nomirt. Neskatoties uz to, ka šī zivs ir bīstama ēšanai, ja netiek pareizi pagatavota, tā tiek uzskatīta par ļoti augstvērtīgu delikatesi. Šī zivs ir īpaši populāra Japānā, kur šī zivs bieži tiek pasniegta neapstrādātā veidā, plānās šķēlēs vai tiek pievienota zupai.

Zivs indīgākās daļas ir smadzenes, āda, acis, aknas un zarnas, jo tās satur tetrodotoksīnu.

unsplash.com

2. Casu Marzu siers

Šis nav parasts siers, tas ir siers, kas pildīts ar tārpiem un tieši tie to padara par bīstamu ēdienu. Daudzi cilvēki no visas pasaules vēlas izmēģināt un arī nobauda šo Sardīnijas delikatesi. Casu marzu gatavo pekorīno sieram pievienojot klāt mušu kāpurus. Laika gaitā kāpuri mīkstina sieru, tāpēc, kad tas tiek pasniegts, siers var būt gandrīz šķidras konsistences. Šim sieram būs ļoti spēcīga garša un tas daļēji ir pateicoties kāpuru ekskrementiem. Šo uzskata par vienu no bīstamākajiem sieriem, jo, ja sierā būs miruši kāpuri, tos apēdot var rasties veselības problēmas.

unsplash.com

3. Rabarberu lapas

Rabarberu kāti ir gardi un tos mēs izmantojam dažādu gardu ēdienu pagatavošanā. Lai arī kāti ir ēdami, rabarberu lapas nevajadzētu likt galdā. Var šķist dīvaini, ka viena no šī auga daļām ir ēdama, bet cita indīga, taču tā ir. Lapās atrodama skābeņskābe, kas lielos daudzumos izraisa sliktu dūšu un nieru darbības traucējumus.

unsplash.com

4. Sarkanās pupiņas un sojas pupiņas

Pupiņas ir veselīgas un tās ieteicams ēst, jo tās ir bagātas olbaltumvielām, šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Pareizi tās pagatavojot tās var sniegt tikai mums labu. Ēdot pupiņas neapstrādā veidā, tās var būt indīgas, jo satur lektīna veidu, ko sauc par fitohemaglutinīnu. Tāpat nepagatavotas pupiņas vēderam būs grūti sagremot. Apēdot termiski neapstrādātas pupiņas, varat piedzīvot vēdera sāpes un vemšanu.

unsplash.com

5. Muskatrieksts

Muskatrieksts ir garšviela, kuru pievieno klāt dažādiem ēdieniem. Izrādās, ja muskatrieksts tiek patērēts pārlieku lielos daudzumos, tas var veicināt sliktu dūšu un elpas trūkumu. Tāpat, apēdot lielos daudzumos muskatriekstu, tas var veicināt halucinācijas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais