Grūbas –  latviski un gardi. Vienkārši salāti vakariņām

© Foto: Pexels.com

Grūbas ir īsts latviešu ēdiens – sātīgas, pamatīgas, spēcinošas.

Turklāt no grūbām var pagatavot dažnedažādus ēdienus - zupas, sautējumus, putras, gardas piedevas otrajiem ēdieniem, salātus. Pat desertus!

Grūbu salāti

SASTĀVDAĻAS:

200 g grūbu

2 lieli tomāti

100 g sasmalcinātu olīvu

1 neliels gurķis

brokolis

5 - 6 ēdamkarotes olīveļļas

saišķītis bazilika

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Grūbas aptuveni 30 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš, noskalo aukstā tekošā ūdenī un notecina.
  2. Tomātus blanšē sālsūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Brokoli apvāra. Gurķi sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sasmalcinātas olīvas un saplucinātu baziliku.
  3. Visus produktus liek salātu bļodā, pārlaista ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa.

Dzīvesstils

Filmās un literatūrā autori dažreiz runā par kaķiem, kas jūt nāvi. Tas izklausās drausmīgi, taču lielākā daļa šo sižetu ir cēlušies no patiesa stāsta no 2007. gada. Kādā amerikāņu pansionātā dzīvoja kaķis vārdā Oskars, kurš ienāca tikai to cilvēku istabās, kuri drīz mira. Kas tas bija?

Svarīgākais