Grūbas –  latviski un gardi. Vienkārši salāti vakariņām

© Foto: Pexels.com

Grūbas ir īsts latviešu ēdiens – sātīgas, pamatīgas, spēcinošas.

Turklāt no grūbām var pagatavot dažnedažādus ēdienus - zupas, sautējumus, putras, gardas piedevas otrajiem ēdieniem, salātus. Pat desertus!

Grūbu salāti

SASTĀVDAĻAS:

200 g grūbu

2 lieli tomāti

100 g sasmalcinātu olīvu

1 neliels gurķis

brokolis

5 - 6 ēdamkarotes olīveļļas

saišķītis bazilika

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Grūbas aptuveni 30 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš, noskalo aukstā tekošā ūdenī un notecina.
  2. Tomātus blanšē sālsūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Brokoli apvāra. Gurķi sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sasmalcinātas olīvas un saplucinātu baziliku.
  3. Visus produktus liek salātu bļodā, pārlaista ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa.

Dzīvesstils

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.