Cukurs

25.feb 2021
Pēdējo trīs gadu laikā specializētās pārtikas sortiments paplašināts teju uz pusi, savukārt pieprasījums pēc vegānu un bezglutēna pārtikas produktiem palielinājies par 30%.
23.jan 2021
Ne visi zina, ka tik populāru un it kā veselībai kaitīgu produktu kā cukuru var lietot arī ne tikai tam paredzētā veidā, proti, saldinot ēdienu. Kā izrādās, no cukura var iegūt arī reālu labumu, raksta "rsute.ru".
29.nov 2020
Ikviens no mums kaut reizi ir domājis par to, kāda ir patiesā cukura ietekme uz mūsu ķermeni. Gan sabiedrībā, gan ekspertu vidū ir raisījušās dažādas diskusijas par to, vai cukurs būtu jāiekļauj uzturā vai tomēr jāsaka stingrs “Nē!”. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas endokrinoloģijas nodaļas virsmāsa un Latvijas Diabēta aprūpes māsu apvienības priekšsēdētāja Līga Ārente skaidro, ka vairumā gadījumu šo mulsumu un diskusijas rada tas, ka atsevišķas produktu grupas, kuru sastāvā ir cukurs, piemēram, augļi vai medus, tiek definētas kā “veselīgi produkti”, kurus var ēst bez mēra. Diemžēl tā tas nav! Cukurs ir organisma enerģijas avots, taču pārmērīgā daudzumā tas var radīt nopietnas veselības problēmas.
21.nov 2020
Ikviens no mums kaut reizi ir domājis par to, kāda ir patiesā cukura ietekme uz mūsu ķermeni. Gan sabiedrībā, gan ekspertu vidū ir raisījušās dažādas diskusijas par to, vai cukurs būtu jāiekļauj uzturā vai tomēr jāsaka stingrs "Nē!".
14.nov 2020
Tikai 40% iedzīvotāju Latvijā ikdienā ierobežo cukura patēriņu, liecina jaunākā "Mana aptieka" un "Apotheka" Veselības indeksa pētījuma dati.
24.jūl 2020
Mūsdienās ir ļoti daudz diskusiju par veselīgu uzturu, un pastāv daudz dažādu viedokļu par to, ko ēst, kad ēst un cik daudz ēst. Daži ieteikumi tomēr ir apstrīdami.
17.jūl 2020
Daudzi "veselīgi" produkti patiesībā sevī slēpj iespaidīgu cukura daudzumu. Portāls "Healthline" uzskatījis dažus no tiem. Iespējams, ikdienā apēd daudz vairāk cukura, to nemaz nepamanot.
7.jūl 2020
Daudzi "veselīgi" produkti patiesībā sevī slēpj iespaidīgu cukura daudzumu. Portāls "Healthline" uzskatījis dažus no tiem. Iespējams, ikdienā apēd daudz vairāk cukura, to nemaz nepamanot.
12.jun 2020
Vai dzīve var būt salda arī bez papildu cukura uzņemšanas? Pacienti ikdienā uzdod farmaceitiem dažādus jautājumus arī par cukura kaitīgo ietekmi uz veselību. „Mēness aptiekas” farmaceits Grigorijs Golubs atbildes meklē kopā ar Veselības centru apvienības uztura speciālisti Anitu Baumani.  
10.feb 2020
Jau zinām, ka, uzņemot pārāk daudz cukura, tiek bojāti zobi un veidojas liekais svars. Taču pārāk liels cukura daudzums var radīt arī citas veselības problēmas, vēsta "Brightside". Ieskaties, vai kāda no šīm pazīmēm neliecina, ka jāveic izmaiņas uzturā un jāsamazina cukura daudzums.
21.jan 2020
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās noteikt zemāku akcīzes nodokļa likmi cukurotajiem dzērieniem, nekā tas tika atbalstīts agrākos likumprojekta lasījumos.
9.jan 2020
Brūnais cukurs ir veselīgāks nekā baltais – tas ir apgalvojums, ko reizi pa reizei var dzirdēt no cilvēkiem, kuri mēģina ieviest savā ikdienā veselīgu uzturu. Par cukura lietošanu, dažādiem cukura un saldinātāju veidiem, to ietekmi uz mums un mītiem, kas saistīti ar šo tēmu, stāsta uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča.
13.nov 2019
Viens no biežākajiem veselīga dzīvesveida ieteikumiem ir atteikties no cukura. Kas cukurā tik slikts? Tas dod papildu kalorijas, kuras mūsdienu cilvēkam ar viņa sēdošo darbu bieži vien neizdodas notērēt, tāpēc pieaug liekā svara risks, kas nes sev līdzi sirds un asinsvadu, locītavu slimību un diabēta draudus. Turklāt cukurs izspiež no ēdienkartes veselīgākus produktus, un organismam kļūst grūtāk saņemt visas nepieciešamās uzturvielas.
2.nov 2019
Žurnāliste Kristīne Virsnīte ļoti aktīvi sociālajos tīklos ikdienā dalās ar viedokli un pieredzi par dažādiem tematiem. Viņa atklājusi, ka divus mēnešus atturējusies no cukura.
30.okt 2019
Atzīšos, ka esmu liela saldumu mīle un lieliski zinu, cik grūti ir savā ikdienā tos ēst samērīgā daudzumā. Tomēr esmu sapratusi, ka pamazām ir iespējams samazināt dienā patērēto cukura daudzumu, ieviešot nelielas praktiskas korekcijas. Protams, ir ļoti daudz ieteikumu, kā mazināt kāri pēc saldumiem, taču šoreiz padalīšos ar tiem "trikiem", kurus pati esmu izmēģinājusi.
6.okt 2019
Vai laimei ir garša, un kāda tā ir? Protams, salda! Domāju, ka par to šaubu nav nevienam, vai ne?
31.aug 2019
Ievārījumu laiks rit pilnā sparā. Neatņemama šī garduma sastāvdaļa ir cukurs. Taču, kā izrādās, cukurs nebūt nav vienīgais saldinātājs, kas ievārījumu padarīs neticami gardu.
21.aug 2019
Pienācis ievārījumu un dažādu saldo pīrāgu laiks, kad mūsu virtuvēs cukurs kļūst par vienu no galvenajiem "viesiem". Taču cukura "nelaime" ir tā, ka tajā nav nekā vērtīga. Cukurs nesatur nedz proteīnus, nedz vitamīnus, nedz minerālus. Tāpēc piedāvājam sešas dabiskas alternatīvas, kas palīdzēs saldināt ēdienu un būs labvēlīgākas arī mūsu veselībai.
22.dec 2018
Cukurs ir viens no tiem pārtikas produktiem, kas jau gadu desmitiem ir skandālu un strīdu iemesls – vieni uzskata, ka tā ir baltā nāve un pat kripatiņa cukura neatgriezeniski bojā veselību, kamēr citi patērē cukurotus ēdienus un dzērienus, ne par ko nebēdājot. Kā vienmēr taisnība ir kaut kur pa vidu. Vidusceļa meklējumos piena pārstrādes uzņēmums Food Union kopā ar uztura speciālisti, uzturzinātnes maģistri Kseniju Andrijanovu piedāvā apskatu par to, cik daudz cukura cilvēkam jāpatērē un kā panākt tā samērīgu lietošanu.