Arbūzs

4.sep
Atklāts, kā izvairīties no saindēšanās, ēdot arbūzu, raksta "Prozoro", atsaucoties uz blogu "Семейный сад".
18.aug
Arbūzs ir vasaras neatņemama sastāvdaļa daudzu uzturā. Ārsti gan brīdina, ka arbūzu ēšanai ir daudz blakusparādību, kurām vajadzētu pievērst uzmanību.
4.aug
Pipars stāsta, ka šie salāti ir no viņa pirmās recepšu grāmatas “Piparēdiens”.
27.jūl
Ēdot saldo un sulīgo arbūzu, iespējams, vien retais aizdomājas vai tiešām augļa mizu nekādi nevar izmantot un tā jāmet laukā. Izrādās, ka arbūza miza ir veselīga un to nevajadzētu izmest.
19.jūl
Mariupolē 12 krievu karavīri gājuši bojā, bet vēl četri nonākuši slimnīcā pēc tam, kad ēduši arbūzu, kas bija saindēts ar arsēnu, ziņo "dialog.ua".
7.sep 2023
Parasti, apēdot arbūzu, tā mizas mēs izmetam atkritumu urnā. Izrādās, ka tā nevajadzētu darīt, jo arī tās var ēst jeb precīzāk iemarinēt.
25.aug 2023
Šis ir īstais brīdis, kad izveidot rotaslietas no arbūza sēkliņām. Tādas rotas nebūs nevienai citai!
28.aug 2022
Starp augusta sezonas augļiem un ogām arbūzs tiek uzskatīts par vislielāko gardumu. Arbūzu cienītāji ir gatavi to ēst katru dienu, taču tādā gadījumā ir vairāki padomi, kas jāņem vērā, lai nekaitētu veselībai, raksta UNIAN.
15.aug 2021
Augusts pamatoti tiek uzskatīts par arbūzu laiku, taču arbūzi var izrādīties bīstami veselībai. Krievijas agronoms Vladimirs Vikulovs intervijā radio Sputnik paskaidroja, kā izvairīties no arbūziem ar augstu nitrātu saturu.
15.aug 2021
Krievijas uztura speciāliste Marija Rozanova intervijā "Moskva 24" atklāja kādu arbūza cienītājiem noderīgu padomu par arbūza sēkliņām. Pēc viņas teiktā, ēdot arbūzu kopā ar sēklām, var rasties gremošanas traucējumi.
6.aug 2021
Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā vasaras nedēļas nogalē aicina baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā - kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.
30.jūl 2021
Uztura speciāliste Olga Korableva paskaidrojusi, kurš no augļiem ir organismam noderīgāks, raksta "med2.ru".
17.jūl 2021
Nepacietīgākie pircēji arbūzus meklē un atrod veikalos jau jūnijā, pat maijā, un gadās, ka arī janvārī, bet zinātāji apgalvo, ka īstie arbūzi, tie lielie un svītrainie, parādās augustā. Piedāvājums kļūst plašāks, cenas krīt, un tad nu var atļauties iet uz tirgu vai veikalu pēc kāda prāva svītraina eksemplāra, citādi – kas gan tā par vasaru, ja nav notiesāts neviens arbūzs.
29.jun 2021
Arbūzs daudziem ir viens no iecienītākajiem vasaras augļiem. Tas ir salds un veldzējošs. Arbūzs satur aptuveni 92% ūdens, tāpēc karstajās vasaras dienās tas ir ideālais auglis, kuru nobaudīt. Eksperti apkopojuši vērtīgu informāciju par to, ko šis auglis var sniegt organismam. Kā arī to, kā pārmērīga arbūza lietošana uzturā var radīt nepatīkamas sajūtas.
23.aug 2019
Lai arī mūsu zemē arbūzi nogatavojas samērā maz un pašmāju zaļie milži veikalos nopērkami reti, arbūzu pamatoti varam dēvēt par Latvijas vasaras karali. Salds un sulīgs, tas ir īpaši iecienīts un vienmēr sniedz patīkamu veldzējumu un spirdzinājumu. Protams, arbūzs vislabāk garšo tieši svaigs, taču arbūzu var izmantot arī radošāk, tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā deviņas idejas, ko pagatavot no arbūza!
22.aug 2019
Parasti augustā arbūzi ir vissulīgākie un saldākie. Lielākie cienītāji grib tos ēst katru dienu, citi saka – nekas īpašs, tāds gurķis ar sarkanu vidu, tomēr kaut reizi sezonā droši vien arbūzu uzēd visi. Sevišķi labi garšo, ja iegadās kāda karsta diena, jo arbūzs vienlaikus ir gan ēdiens, gan dzēriens.
3.aug 2019
Saldējums ir neatņemama vasaras sastāvdaļa. Tik pat liels gardums vasarā ir arī arbūzs. Izmēģini vienkāršo saldējuma recepti, lai apvienotu abus gardumus!
16.jūl 2019
Ātri un vienkārša recepte arbūza desertam, ja vēlies pārsteigt mājiniekus vai ciemiņus ar gardu, bet neierastu gardumu. Šis ir izcils deserts vasarai.
12.sep 2018
Ražots Latvijā - veiksmīgi sadarbojoties Latvijas un Norvēģijas uzņēmumiem, radīts produkts samērā sarežģīta un laikietilpīga procesa mehanizēšanai lielveikalu pārtikas apstrādes nodaļām - arbūzu- meloņu, jeb lielo ogu griezējs. Jaunā iekārta - inovatīvais arbūzu griezējs ir viegli lietojama arbūzu un meloņu griešanas ierīce, kas šogad jau tikusi pārdota vairāk kā 200 eksemplāros Skandināvijas tirgū un kura priekšrocības atzinīgi novērtējuši lielveikalu tīkli Skandināvijā. Uzņēmums saskata lielu perspektīvu šī patentētā produkta realizēšanai visā pasaulē. Inovatīvā produkta ideja pieder Norvēģijas uzņēmumam Smart Supply, kura pamatdarbība ir lielveikalu aprīkojuma tirdzniecība, bet tehniskais izpildījums ir mūsu pašmāju uzņēmumam SIA "SprintLab", kura pamatdarbība ir reklāmas materiālu ražošana un dizaina izstrāde. Ideja par šāda produktu radās mūsu sadarbības partneriem Norvēģijā. Viņi, kā uzņēmums, kas apgādā lielveikalus ar aprīkojumu, saskārās ar darbinieku sūkstīšanos par neērto apaļo ogu griešanu. Tie ripo, tie ir smagi, un ej nu tādu sagriez smuki un daudz maz vienādās daļās! Apstiprinājumu tam, ka minētā problēma tiešām pastāv, guvām aprunājoties arī ar Latvijas lielveikalu darbiniekiem. Izrādās, ka viens vidēji liels veikals karstajā laikā pārdod ap 10 tonnām arbūzu nedēļā. No tām, viena trešā daļa ir jāsagriež. Tas tādēļ, ka grieztos arbūzus vieglāk pārdot. “Pateicoties darbinieku entuziasmam un aizrautībai, jaunā produkta prototips tapa ļoti operatīvi - četros mēnešos. Un vēl pēc četriem mēnešiem pirmo kravu ar jauno produktu aizsūtījām uz Norvēģiju", par inovatīvā produkta rašanās vēsturi stāsta SIA "SprintLab" direktors Dainis Kozlovskis. Pārsteidzoši, ka šīs, it kā vienkāršās, ierīces ražošanā tiek izmantotas 30 detaļas, kuras iepērkam no vairākiem vietējiem un Eiropas piegādātājiem. Viegli lietojamās arbūzu un meloņu griešanas ierīces galvenās priekšrocības ir šādas: drošība, laika ekonomija un precizitāte, jo ierīce lielo ogu ātri un droši sagriež četrās vienādās daļās.