Uztura speciāliste Olga Korableva paskaidrojusi, kurš no augļiem ir organismam noderīgāks, raksta "med2.ru".
Intervijā dietoloģe norāda, ka gan melone, gan arbūzs ir mazkaloriju augļi, taču melone labāk radīs sāta sajūtu, jo tajā ir lielāks šķiedrvielu daudzums.
Tajā pašā laikā speciāliste atzīmē, ka melonē esošās šķiedras attīra organismu un stabilizē holesterīna līmeni.
Melone pārspēj arbūzu arī vitamīnu apjomā. Kamēr melonē uz 100 gramiem augļa ir aptuveni 36 mg C vitamīna, arbūzam to ir tikai 8 mg.
"C vitamīns ir svarīgs ne tikai imūnsistēmai, tas palīdz arī uzsūkties dzelzim un labvēlīgi ietekmē ādu," norāda Korableva.
Tomēr jāatzīmē, ka arbūzs ir likopēna avots, kura melonei trūkst. Kā antioksidants likopēns novērš iekaisuma procesu attīstību asinsvados, uzlabo ķermeņa aizsardzību pret aterosklerozi, kā arī kavē sirds pataloģiju rašanos.