4 iemesli, kāpēc nemest laukā arbūza mizas

© unsplash.com

Ēdot saldo un sulīgo arbūzu, iespējams, vien retais aizdomājas vai tiešām augļa mizu nekādi nevar izmantot un tā jāmet laukā. Izrādās, ka arbūza miza ir veselīga un to nevajadzētu izmest.

unsplash.com

1. Uzlabos mīlas priekus

Arbūza miza nebūs dabiska Viagra, taču daži pētījumi liecina, ka augļa mizas ēšana var palīdzēt vīriešiem, kuri saskaras ar erekcijas problēmām. Arbūza mizā esošā aminoskābe - citrulīns var paaugstināt libido.

Kā ēst arbūza mizu? Apkaisiet arbūza mizu ar čili pipariem un apslaciet ar citronu sulu.

unsplash.com

2. Labs enerģijas lādiņš

Papildus tam, ka arbūza mizās esošasi citrulīns var uzlabot jūsu sniegumu gultā, tas var uzlabot arī sportisko sniegumu. Kādā pētījumā pierādīts, ka citrulīns uzlabo skābekļa piegādi muskuļiem, potenciāli uzlabojot veiktspēju.

Kā ēst arbūza mizu? Izrādās, ka arbūzu mizu var marinēt. Iemarinējiet to tāpat kā gurķus!

unsplash.com

3. Samazina augstu asinsspiedienu

Ja jums ir augsts asinsspiediens, mēģiniet ēst arbūzu - gan tā mīksto daļu, gan mizu. Atsevišķi pētījumi liecina, ka arbūzos esošas vielas var palīdzēt pieaugušajiem, kuri ir aptaukojušies, kontrolēt asinsspiedienu. Ir pētījumi, kuros pierādīts, ka citrulīns var samazināt asinsspiedienu cilvēkiem ar hipertensiju.

Kā ēst arbūza mizi? Sagrieziet arbūza mizu nelielos gabaliņos un sasaldējiet to!

unsplash.com

4. Šķiedrvielām bagāts produkts

Vēl viens iemesls, kāpēc ir veselīgi ēst arbūzu mizu, ir tāds, ka tā ir bagāta ar šķiedrvielām. Tās palīdz uzturēt regulāru zarnu kustību un var palīdzēt samazināt resnās zarnas slimību attīstības risku. Šķiedravielas var palīdzēt samazināt arī holesterīna un cukura līmeni asinīs. Tāpat, ēdot šķiedrvielām bagātus produktus, ātrāk iestājas sāta sajūta, kā rezultātā samazinās uzņemtās pārtikas daudzums un ir iespējams notievēt!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais