Brīdina, ka arbūzi var būt bīstami veselībai

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Starp augusta sezonas augļiem un ogām arbūzs tiek uzskatīts par vislielāko gardumu. Arbūzu cienītāji ir gatavi to ēst katru dienu, taču tādā gadījumā ir vairāki padomi, kas jāņem vērā, lai nekaitētu veselībai, raksta UNIAN.

Arbūzi var kaitēt veselībai, ja tos pērk nepārbaudītā vietā. Lai palielinātu glabāšanas laiku, tiem var pievienot kaitīgas vielas.

Nedrīkst ēst sagrieztu arbūzu, ja tas netika uzglabāts ledusskapī. Šis produkts ļoti ātri bojājas. Pastāv liels saindēšanās risks.

Bērniem arbūzs tiek dots nelielās devās tā spēcīgas diurētiskās iedarbības dēļ. Šo produktu nav ieteicams lietot zarnu slimību un diabēta gadījumā. Dienā ieteicams apēst ne vairāk kā 1 kg arbūza mīkstuma.

Dzīvesstils

Mūsdienu pasaulē, kad ne visi var atļauties ēst tikai veselīgu pārtiku un pievērst uzmanību sportam, tāda problēma kā augsts holesterīna līmenis ir ārkārtīgi izplatīta. To nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt, jo augsts holesterīna līmenis neizpaužas līdz noteiktam laikam, un tad pēkšņi tas noved pie asinsvadu aizsprostošanās, kas savukārt var izraisīt sirds un asinsvadu slimības, vēsta Prozoro.

Svarīgākais