Antioksidanti

26.jan
Izrādās, ka ēdieni var būt tikpat nomierinoši kā, piemēram, kumelīšu tēja. "Tas, ko ēdat, var uzlabot miera sajūtu, palielinot labas pašsajūtas hormonu, piemēram, serotonīna, ražošanu, veicinot labāku miegu un mazinot trauksmi," skaidro dietoloģe Lorēna Tviga izdevumam “realsimple”.
30.mar 2020
Ir daži ēdieni un atsevišķas pārtikas sastāvdaļas, kas paaugstina iekaisuma procesus cilvēka organismā, stimulējot citokīnus un proiekaisuma faktorus, tajā skaitā IL6, kuriem ir liela nozīme šūnu savstarpējā komunikācijā.
29.nov 2017
Brīvo radikāļu postošā klātbūtne veicina gan priekšlaicīgu novecošanos, gan novājina organismu, padarot to uzņēmīgu pret vīrusiem un dažādām baktērijām. Labākais ierocis cīņā pret brīvajiem radikāļiem ir antioksidanti. Kas ir antioksidanti un kur tos meklēt, skaidro Euroaptieka farmaceite Ieva Zvagule.
20.okt 2009
Medicīniskajā literatūrā bieži lasāmi apgalvojumi par antioksidantu pozitīvo lomu, jo tie palīdz cilvēka organismam pārvarēt brīvo radikāļu ietekmi. Tomēr Austrālijas Monašas universitātes speciālisti uzskata, ka reizēm pārlieku liela antioksidantu klātbūtne organismā var būt kaitīga – tas attiecas, piemēram, uz cilvēkiem, kuriem sāk attīstīties otrā tipa diabēts.