Šis auglis ir bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem. Guavas auglim ir milzīga pozitīva ietekme uz organismu. Guava ir viens no barojošākajiem tropu augļiem.
Tas tiek vērtēts ne tikai pēc garšas, bet arī pēc augstās uzturvielu koncentrācijas:
Guava ir bagāta ar polifenoliem, likopēnu (īpaši sarkanajās šķirnēs), kvercetīnu un rutīnu. Šie savienojumi samazina oksidatīvā stresa līmeni, mazina iekaisumu, var palēnināt novecošanās procesu, palīdz novērst hroniskas slimības, tostarp sirds un asinsvadu patoloģijas un dažus vēža veidus, uztura speciāliste Marjana Džutova pastāstīja par guavas priekšrocībām, vēsta DoctorPiter.
Viņa atzīmēja arī augsto šķiedrvielu saturu (līdz 5,4 g uz 100 g) guavā, kas palīdz normalizēt vēdera izeju, novērst aizcietējumus un uzturēt zarnu mikrobiotas veselību. Guavas ekstrakts var nomākt patogēno baktēriju, tostarp E. coli un salmonellu, augšanu. Augļus tautas medicīnā izmanto arī caurejas mazināšanai, pateicoties nenogatavinātu augļu savelkošajām īpašībām.