LifeHacks.lv / Autori

18.nov 2020
Latvijas dzimšanas diena šogad jāpavada mājās kopā ar savējiem – lai svētku galds būtu gardiem, veselīgiem un skaisti noformētiem ēdieniem pilns, šīs ir divas viegli pagatavojamas receptes, kas lieliski garšos un piešķirs svētku galdam īpaši patriotisku burvību!
18.nov 2020
Šogad aprit 102. gadadiena kopš Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 1918. gada 18. novembrī Rīgas pilsētas Otrajā teātrī, kuru šodien pazīstam kā Latvijas Nacionālo teātri. Lūk, desmit idejas, kā šogad svinēt Latvijas valsts dzimšanas dienu. 
17.nov 2020
Lai kas notiktu apkārt, sava valsts ir liela dāvana, tāpēc Latvijas jubileja ir jāsvin! Elegants, sarkanbaltsarkans kokteilis, ar ko uzsaukt tostu par godu mūsu Latvijai! Šis elegantais dzēriens priecēs acis un atraisīs sarunām!
16.nov 2020
Valsts svētki ir laiks, kad ģimene kopā var izvērtēt: vai mums ir tradīcijas, kas godina mūsu dzimteni, Latviju? Ja nav, kādas tās varētu būt? Varbūt kāda tradīcija ir jāmaina, ņemot vērā, ka bērni aug un valsts svētkus uztver jau nopietnāk?
15.nov 2020
Ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepte, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!
15.nov 2020
Cilvēki ir ļoti dažādi - katram no mums ir savas raksturīgās personības iezīmes, mēs katrs uz lietām reaģējam citādāk un katrs citādāk pielāgojamies apkārtējai videi. Būtiska mūsu dzīves daļa ir tieši temperamenta vadīta. Kas ir temperaments un kā tas ietekmē mūsu ikdienu un labsajūtu, stāsta izglītības un skolu psiholoģe, psiholoģijas doktore Ilze Damberga un  farmaceite Zanda Ozoliņa.
14.nov 2020
"Rimi Gardēži" dalās ar maizes recepti, kuras rezultātā rodas kukurūzas kukulītis!
13.nov 2020
Ziemas Latvijā pēdējos gadus nav bijušas bargas, bet apledojums, sniegs, mainīgi, neparedzami un drošu braukšanu mazinoši apstākļi uz ceļiem ir gadalaikam piederīgi elementi. Siltais rudens mūs vēl lutina, tāpēc jāizmanto laiks būt gataviem skarbākiem laikapstākļiem. Ekspertu grupu sagatavojuši vienkāršu bāzes instrukciju ikvienam, kurš pats saviem spēkiem vēlas pārbaudīt transportlīdzekļa gatavību gada aukstajam periodam.
12.nov 2020
Mēdz teikt, ka mājās un dzīvokļos netīrākā vieta ir virtuve, taču ir vēl daudz vietu, kas slēpj netīrumus un ikdienā mēdzam neaizdomāties par alternatīviem tīrīšanas veidiem, kā panākt, lai tās būtu higēniskas. Šīs septiņas mājas tīrīšanas kļūdas, šķiet, ir pieļāvis ikviens no mums, tāpēc laiks tās mainīt.
9.nov 2020
Pagatavo klasiskus ēdienus jaunās garšās un izmēģini tumšā alus un kartupeļu maizi ar sālītām sēnēm un skābo krējumu.
8.nov 2020
“Ķirbi apbrīnoju jau kopš bērnības. Tā ir vislielākā oga, ko var pievienot gaļai un putnu gaļas ēdieniem, gatavot zupās un sautējumos, marinēt un, protams, iecept desertos un kūkās. No bērnības man visspilgtāk atmiņā saglabājies marinētais ķirbis, kuru mamma vārīja ar citronskābi, kanēli un dažkārt arī cidonijām. To parasti pasniedza pie otrajiem ēdieniem, taču man tas bija saldā vietā, – pikanti salds ar izteiktu kanēļa un krustnagliņu garšu. Desertos un kūkās ķirbi visvairāk izmanto ASV, tā ir slavena ar savu “pumpkin pie”. Taču jau labi sen ķirbis ir iekarojis arī Eiropas konditoru un saldumu mīļu sirdis”, stāsta Liene Zemīte.
8.nov 2020
Tagad ir laiks, kad sejas aizsargmasku lietošana ir kļuvusi neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Lai gan primāri tās pilda veselības drošības funkcijas, maskas, tāpat kā daudzi citi ikdienas aksesuāri, piemēram, saulesbrilles, rokassomiņas, cepures, var kļūt par stilīgu aksesuāru. Dizaineres Natālija Jermolajeva un Olga Broka aicina iepazīties ar padomiem, kā sejas maskas saskaņot ar savu ikdienas apģērbu, lai tās būtu vienlīdz stilīgas un pieskaņotas dodoties ikdienas gaitās.
8.nov 2020
Portāls "Bright Side" ir analizējis Meganas Mārklas uzvedību un atklājis, kā viņa spēj iemantot cilvēku labvēlību.
7.nov 2020
Ražas novākšana, dārza un pagalma iekopšanas darbi nav iedomājami bez piemērotiem darba instrumentiem. Lai arī nākamajā sezonā tie pildītu savu funkciju, atvieglotu dārza uzdevumus un rastu arī Tev prieku, par tiem nepieciešams atbilstoši parūpēties. Kā parūpēties par darba instrumentu ieziemošanu, un kurām detaļām pievērst papildu uzmanību?
7.nov 2020
Tuvojoties Latvijas svētkiem, izmēģini tumīgu grūbu putru ar cieto sieru, tumšā alū sautētām saknēm un cūkas kūpinājumu.
6.nov 2020
Draudzības aproces vienmēr ir modē un ar šo tehniku tādas radīšana būs ātra un ērta. Aizpildi tumšos rudens vakarus ar nelieliem rokdarbiem, kas rezultēsies skaistā iznākumā, ar kuru var iepriecināt arī savu labāko draugu.
5.nov 2020
Šobrīd sveču gaisma mājās palīdzēs ne tikai rast omulību, bet arī cīnīties ar nomācošām domām gada tumšākajā laikā. Šis ir pavisam vienkārši radāms svečturis, kas skaisti papildinās interjeru un ļaus baudīt silto gaismu.
4.nov 2020
Bieži vien, kad mums kārojas kāds našķis, mēs nonākam izvēles priekšā. Lai neuzņemtu liekas kalorijas un domātu par savu izskatu, mēs uzturā cenšamies iekļaut dažādus veselīgu našķus. Tomēr vai veselīgās uzkodas ir tik veselīgas, kā mums šķiet?
3.nov 2020
Ja vēlies uzglabāt ķirbi ilgāku laiku, pārliecinies, lai tā miza nebūtu bojāta: ķirbja cietā miza ir apvalks, kas aizsargā lielo ogu no apkārtējās vides ietekmes, un, ja tā nav bojāta, ķirbi var glabāt pat veselu gadu – līdz nākamajai ražai, stāsta Normunds Baranovskis. “Ķirbi var pagatavot pilnībā – no sēklas līdz pat mizai. Sēklas var izlobīt un no zaļā mīkstuma pagatavot miltus vai sagrauzdēt un pievienot salātiem un cepumiem. Sēklu apvalkus parasti nelieto uzturā, bet tos noteikti var izbarot pīlēm parkā vai izmantot kā komposta elementu. Ķirbja mīkstumam ir daudz dažādu nokrāsu, no gaiši dzeltenas līdz spilgti oranžai, un tas mēdz būt gan sulīgāks, gan miltaināks. Tāpēc, gatavojot ēdienu, ir svarīgi izvēlēties receptē norādīto ķirbi”, piekodina šefpavārs Normunds Baranovskis.
2.nov 2020
Mūzikas kasešu ēra jau sen ir aiz muguras, taču bēniņos vai uz skapjiem vēl varam atrast apputējušas mūzikas "glabātuves". Ja vairs nav plānots to kādreiz atskaņot, no tās var uzmeistarot stilīgu maciņu.
2.nov 2020
Salvija nav tikai garšviela! Ko tā dod veselībai? Salviju vēl arvien mēdzam uzskatīt par garšvielu, tomēr, zinātnei attīstoties, ir atklāti jaunas, pārsteidzošas salvijas pielietojuma iespējas. Senatnē par glābjošu augu uzskatīto salviju patiešām ir vērts turēt pa rokai.
2.nov 2020
Jūras sāls visbiežāk tiek izmantots iesnu ārstēšanai, taču patiesībā tam ir daudz plašāks pielietojums. Tā, piemēram, jūras sāls vannas ir pazīstamas ar savām terapeitiskajām un ārstnieciskajām īpašībām, kā arī spēju mazināt stresu. Kādas ir jūras sāls vērtīgās īpašības un kā to izmantot ikdienā, skaidro sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.