RECEPTE: Smiltsērkšķu mērce, kas lieliski sader ar gaļas ēdieniem

© Pixabay

Ogas apvienojumā ar ceptiem sīpoliem, sarkanvīnu un sinepēm lieliski papildina steiku vai citus gaļas ēdienus.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Sastāvdaļas

1 vidēja lieluma sīpols

1 ēdamkarote sviesta

3 ēdamkarotes sarkanvīna

25 g brūnā cukura

70 g smiltsērkšķu

2 tējkarotes graudu sinepju

1 - 2 šķipsniņas sāls

120 - 150 ml ūdens

Pagatavošana

1․ Sīpolu sīki sakapā. Pannā izkausē sviestu un cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

2․ Pielej vīnu un gatavo, kamēr alkohols iztvaikojis.

3․ Pieber cukuru un smiltsērkšķus, samaisa un sautē uz mazas uguns. Cukuram pilnībā jāizšķīst.

4․ Iemaisa sinepes, sāli un ūdeni. Pēc tam visu sablendē. Pirms pasniegšanas mērci uzsilda.

Izmēģini arī šīsMĒRČU RECEPTES

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais