RECEPTE: Smiltsērkšķu mērce, kas lieliski sader ar gaļas ēdieniem

© Pixabay

Ogas apvienojumā ar ceptiem sīpoliem, sarkanvīnu un sinepēm lieliski papildina steiku vai citus gaļas ēdienus.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Sastāvdaļas

1 vidēja lieluma sīpols

1 ēdamkarote sviesta

3 ēdamkarotes sarkanvīna

25 g brūnā cukura

70 g smiltsērkšķu

2 tējkarotes graudu sinepju

1 - 2 šķipsniņas sāls

120 - 150 ml ūdens

Pagatavošana

1․ Sīpolu sīki sakapā. Pannā izkausē sviestu un cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

2․ Pielej vīnu un gatavo, kamēr alkohols iztvaikojis.

3․ Pieber cukuru un smiltsērkšķus, samaisa un sautē uz mazas uguns. Cukuram pilnībā jāizšķīst.

4․ Iemaisa sinepes, sāli un ūdeni. Pēc tam visu sablendē. Pirms pasniegšanas mērci uzsilda.

Izmēģini arī šīsMĒRČU RECEPTES

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais