Ogas apvienojumā ar ceptiem sīpoliem, sarkanvīnu un sinepēm lieliski papildina steiku vai citus gaļas ēdienus.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
1 vidēja lieluma sīpols
1 ēdamkarote sviesta
3 ēdamkarotes sarkanvīna
25 g brūnā cukura
70 g smiltsērkšķu
2 tējkarotes graudu sinepju
1 - 2 šķipsniņas sāls
120 - 150 ml ūdens
1․ Sīpolu sīki sakapā. Pannā izkausē sviestu un cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2․ Pielej vīnu un gatavo, kamēr alkohols iztvaikojis.
3․ Pieber cukuru un smiltsērkšķus, samaisa un sautē uz mazas uguns. Cukuram pilnībā jāizšķīst.
4․ Iemaisa sinepes, sāli un ūdeni. Pēc tam visu sablendē. Pirms pasniegšanas mērci uzsilda.
Izmēģini arī šīsMĒRČU RECEPTES