"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina pagatavot sātīgu un gardu ēdienu!
Makaroni ar sautētu liellopa gaļu un pupiņām
Sastāvdaļas:
- 300 g iecienītāko makaronu (der jebkura veida - spagetti, fussili, radziņi vai citi);
- 400 g liellopa maltās gaļas;
- 1 smalki sakapāts sīpols;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 ēdamk. olīveļļas;
- 2 ēdamk. tomātu pastas;
- 400 g konservētu tomātu gabaliņos;
- 1 ēdamk. maltā kumīna sēkliņu;
- 1/2 tējk. maltā koriandra;
- 400 g konservētu sarkano pupiņu (noskalotu no šķidruma);
- 1 tējk. kaltēta oregano;
- sāls, pipari;
- rīvēts siers, grieķu jogurts, zaļumi, čili pipari pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Smalki sagriez sakapātus sīpolus un ķiplokus, apcep tos olīveļļā zeltaini brūnus.
- Pievieno gaļu un garšvielas, apcep līdz gaļa ir apbrūnināta.
- Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus un pupiņas, visu apmaisi un sautē uz lēnas uguns zem vāka 40-50 minūtes.
- Novāri makaronus.
- Pasniedz gaļas mērci uz makaroniem, rotājot ar zaļumiem, rīvētu sieru, čili pipariem.