Ņemot talkā tikai dažas sastāvdaļas, iespējams radīt gardu apelsīnu kēksu, kas būs kā saules stars gada tumšākajā mēnesī.
Nemizotus apelsīna gabaliņus, olas, augu eļļu un cukuru ievieto blenderī un samaļ viendabīgā masā.
Masu ielej bļodā.
Atsevišķi sajauc miltus, cepampulveri un sāli.
Sablenderētajai masai pievieno miltus. Miltus kaisa, kamēr ar rokas putotāju maisa masu.
Iesmērē veidni ar eļļu vai izkaisi mannā un ielej veidnē masu. Veidni ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos uz 40 minūtēm (izmanto augšējās un apakšējās karsēšanas funkciju).
Kad kūka gatava, to adzesē un bauda pie kafijas vai tējas tases.