Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Saeimas vēlēšanas

Intervijas

Viedokļi

15.mar 2019
Sociālo apdrošināšanas iemaksu procentpunkta apmērā iekasēšana valsts veselības apdrošināšanai no alternatīvajiem nodokļu režīmiem 2020.gada veselības budžetu varētu papildināt ar apmēram deviņiem miljoniem eiro, žurnālistiem sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).
 
15.mar 2019
Rīt ir viena no kontroversiālākajām Latvijas sabiedrības atzīmētākajām piemiņas dienām – pieminēsim Latvijas karavīrus, kuri Otrā pasaules kara laikā cīnījās nacistiskās Vācijas armijas sastāvā. Kopš Krievija anektēja Krimu, šī ir arī diena, kad saasinās Nacionālās apvienības attiecības ar valdības galvu. Arī šis gads nebūs izņēmums.
 
14.mar 2019
Joprojām nav zināms, kad precīzi Valsts prezidents Raimonds Vējonis Saeimā atkārtoti iesniegs priekšlikumu par automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem, taču pat izmaiņas politiskajā līdzsvarā parlamentā nesniedz pārliecību, ka atkārtota iniciatīvas virzīšana prezidentam būs veiksmīgāka.
 
13.mar 2019
Saeima ceturtdien, 14.martā, lems par gadskārtējā valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. Valsts budžeta projekta paketē iekļauts likumprojekts “Par valsts budžetu 2019.gadam”, kā arī grozījumi 15 likumos.
 
13.mar 2019
Koalīcija sola vērtēt iespējas risināt jautājumu par sabiedrības iespējām zināt valsts amatpersonu un darbinieku atalgojumu.
 
13.mar 2019
Jaunu partiju un politiķu iekļūšana Saeimā sen nepiedzīvotos apmēros sašķēlusi krievvalodīgo un latviešu attieksmi pret politiķiem un valsts amatpersonām. Krievvalodīgo vidū pozitīvā vērtējuma pārsvars negatīvajam vērojams tikai attiecībā uz viena pie latviskā politspārna nomināli pieskaitāma politiķa – Aivara Lemberga – veikumu. Iepriekšējos gados abu kopienu redzējums nav bijis tik krasi nodalīts.
 
12.mar 2019
Šī parlamenta sasaukuma beigās tā dēvēto neatkarīgo deputātu skaits varētu pārsniegt desmit, pārliecināts no partijas "KPV LV" un tās frakcijas izslēgtais deputāts Aldis Gobzems.
 
12.mar 2019
Rīgas mēram un Saskaņas priekšsēdētājam Nilam Ušakovam šis ir īstais laiks, kad veiksmīgi kapitalizēt savu popularitāti, lai, topot ievēlētam omulīgajā Eiropas Parlamenta deputāta amatā, attālinātos no problēmu nomāktās Rīgas. Pirmo reizi deviņu gadu laikā viņa darbību pozitīvi vērtē mazāk par 50 procentiem Latvijas iedzīvotāju. Tas starp valsts politiķiem gan joprojām ir otrs labākais rādītājs.
 
8.mar 2019
Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) šodien tikās ar iespējamo Valsts prezidenta amata kandidātu Egilu Levitu, ar kuru tika pārrunāti dažādi politiski jautājumi, kuri, partijas ieskatā, ir uzdodami potenciālajam Valsts prezidentam, aģentūrai LETA pastāstīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.
 
8.mar 2019
Pie Saeimas frakcijām nepiederošā deputāte Jūlija Stepaņenko jau trešo nedēļu neveiksmīgi cenšas iegūt Saeimas atļauju strādāt Pieprasījumu komisijā. Mēģinājumi gan atduras pret koalīcijas pārliecību, ka viņa joprojām nav sarāvusi saites ar parlamenta lielāko frakciju – Saskaņu. Tiesa, deputātei, visticamāk, jau ir citi sadarbības partneri
 
7.mar 2019
Vairākums jaunās Saeimas deputātu varētu atbalstīt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīvu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņu jaundzimušajiem, ceturtdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".
 
7.mar 2019
Opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības deputāti uz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatu izvirzījuši tās pašreizējā un ilggadējā priekšsēdētāja Arņa Cimdara kandidatūru.
 
7.mar 2019
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) varētu rosināt pārskatīt pedagogu darba samaksas modeli.
 
6.mar 2019
"KPV LV" frakcija šodien atlikusi lemšanu par sadarbības formātu ar iekšējiem opozicionāriem, jo lielākā daļa no viņiem, kā arī atsevišķi citi deputāti šodien nebija ieradušies uz sēdi, žurnālistiem pastāstīja partijas "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.
 
5.mar 2019
Izskatot jautājumu par 2019.gada budžetu, otrdien Ministru kabinetā virkne nozaru ministru pauda gandarījumu par atvēlētajiem papildu līdzekļiem budžetā, vienlaikus norādot uz bažām par papildu tēriņiem 2020.gadā.
 
5.mar 2019
Ir jāpārskata finansējums Ventspils peldbaseina un Jēkabpils multifunkcionālās zāles būvniecībai, pauda izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).
 
5.mar 2019
Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais risinājums obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai valdībā nonāks marta vidū, pauda ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).
 
4.mar 2019
Valdošās koalīcijas partijas pagaidām nav vienojušas par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatu, žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
4.mar 2019
Valdība 5.marta sēdē atbalstīs satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) piedāvātajiem risinājumiem problemātiskajai situācijai, kas ir izveidojusies Rīgas lidostā taksometru jomā, šodien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem prognozēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
 
4.mar 2019
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sagaida, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ātri sniegs atzinumu jautājumā, vai ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV) saistītais uzņēmums par saviem darbiniekiem ir maksājis visus nodokļus.