Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Saeima sāks darbu pie valsts budžeta projekta

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Saeima ceturtdien, 14.martā, lems par gadskārtējā valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. Valsts budžeta projekta paketē iekļauts likumprojekts “Par valsts budžetu 2019.gadam”, kā arī grozījumi 15 likumos.

Tāpat Saeima rīt lems, vai komisijām nodot grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, ar kuriem paredzēts deleģēt Ministru kabinetam tiesības noteikt profesiju un profesionālo nozaru atzīmējamās dienas, un grozījumus likumā “Par akcīzes nodokli”, kas paredz piemērot samazinātu akcīzes nodokļa likmi dīzeļdegvielai, ko izmanto kuģos zvejai iekšējos un piekrastes ūdeņos.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus Ieroču aprites likumā, ar kuriem cita starpā paredzēts noteikt, ka medībām domātos šaujamieročus varēs izmantot no 16 gadu vecuma, kā arī grozījumus likumā “Par policiju”, kas paplašina policijas darbinieku tiesības.

Vēl galīgajā lasījumā deputātiem būs jāskata grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu”. Ar izmaiņām paredzēts noteikt, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai būs arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti rīt lems par grozījumiem Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) likumā. Izmaiņas likumā rosinātas, lai novērstu praksē konstatētās nepilnības un ieviestu uzlabojumus ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu, apdrošināšanas ņēmēju un autovadītāju interesēs.

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus, kas paredz personai tiesības kā papildu dzīvesvietas adresi norādīt ārstniecības iestādi, kurā tā ārstējas ilgstoši, vai ieslodzījuma vietas adresi.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma “Par Bisfenolu A saturoša pārtikas iepakojuma aizliegšanu” turpmāko virzību.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut izmaiņas likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, savukārt Ministru kabinets lūdzis darba kārtībā iekļaut Administratīvi teritoriālās reformas turpināšanas likumu.

Saeimas 14.marta sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 38 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.