Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Gobzems: Pāragri dibināt jaunu partiju

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Šī parlamenta sasaukuma beigās tā dēvēto neatkarīgo deputātu skaits varētu pārsniegt desmit, pārliecināts no partijas "KPV LV" un tās frakcijas izslēgtais deputāts Aldis Gobzems.

"Esmu pārliecināts, ka izmaiņas būs ļoti būtiskas, tāpēc, ka esošā valdība nekādas radikālas reformas neveiks," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Gobzems.

Vaicāts par saviem plāniem veidot jaunu politisko spēku, deputāts sacīja, ka šobrīd ir pāragri dibināt jaunu partiju. Viņaprāt, daļā sabiedrības gan ir pieprasījums pēc tādas. Politiķis solīja, ka laika gaitā jauns politiskais spēks taps.

Kā ziņots, Gobzems Saeimā tika ievēlēts no "KPV LV" saraksta, bet nu ir izslēgts gan no partijas, gan tās Saeimas frakcijas.

Vienlaikus pati "KPV LV" frakcija ir sašķēlusies,11 tās deputātiem nolemjot iekļauties Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā, bet atlikušajiem četriem paliekot opozīcijā.

Frakcija vienojusies turpināt darbu divos līmeņos, atsevišķi tiekoties gan visas frakcijas, gan tikai tās koalīciju pārstāvošajiem deputātiem. Savukārt no partijas un frakcijas izslēgtais Gobzems paziņojis, ka laika gaitā tiks radīts "jauns veidojums".