“Kas ir latvietis?” – reiz, pēc kādas filmas pirmizrādes, Jānis Streičs, gandarīti smaidīdams, man jautāja. Viņš apskāva mani, un man šķita, ka mani apskāvusi silta pasaule. “Mēs neesam maza tauta. Tādas runas mani kaitina. Ne jau cilvēku skaitā vai mūsu aizņemtās zemes lielumā ir mērāms tautas lielums. Mēs nesitam sev pa krūtīm un nekliedzam: mēs esam latvieši! Mums ir iekšējais lepnums. Tas ir mūsu klusums, mūsu vēsture un Dieva dotais jēdziens – latvietis,” viņš teica.
89 gadu vecumā mūžībā devies izcilais latviešu kinorežisors, aktieris, rakstnieks, gleznotājs, publicists un sabiedrisks darbinieks Jānis Streičs, vēsta LTV ziņu dienests.
Mūžībā devies gaismu mākslinieks Ēriks Otto (03.01.1948. – 23.02.2026.). Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) izsaka visdziļāko līdzjūtību mākslinieka tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem, LNOB vēsta ierakstā vietnē "Facebook".
Holivudas aktieris Mārtins Šorts, divu “Emmy” balvu ieguvējs, pirmdien zaudēja savu meitu. 42 gadus vecā Ketrīna Hārtlija Šorta tika atrasta mirusi savās mājās Holivudas pakalnos, raksta “Limon Postimees”.
Ceturtdien 76 gadu vecumā miris mūziķis, diriģents, Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" idejas autors, Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Imants Jānis Resnis, informēja Rešņa ģimene.
20. februārī Ņujorkas pavalstī 93 gadu vecumā mūžībā devies zinātnieks, viens no organizācijas "Baltiešu aicinājums Apvienotajām Nācijām" dibinātājiem un aktīvistiem Uldis Bluķis, pavēstīja Ārlietu ministrijā.
Aizvadītās nedēļas nogalē autoavārijā Atlantā bojā gāja divkārtējā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione Kara Brekstone, pirmdien apstiprināja viņas ģimene.