Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"KPV LV" nespēj pārrunāt sadarbības iespējas ar iekšējiem opozicionāriem

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

"KPV LV" frakcija šodien atlikusi lemšanu par sadarbības formātu ar iekšējiem opozicionāriem, jo lielākā daļa no viņiem, kā arī atsevišķi citi deputāti šodien nebija ieradušies uz sēdi, žurnālistiem pastāstīja partijas "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.

Paužot personīgo viedokli, Kaimiņš norādīja, ka pašreizējā situācija nav pieņemama. No politiķa teiktā izrietēja, ka "KPV LV" deputāti var atbalstīt opozīcijas iniciatīvas tikai tad, ja tās ir pārrunātas frakcijā un ir saņemts partijas deputātu vairākuma atbalsts.

Kaimiņš neatklāja, ko tieši paredz iecerētās izmaiņas frakcijas nolikumā.

LETA jau vēstīja, ka "KPV LV" deputāti plāno apspriest frakcijas nolikuma iespējamās izmaiņas, kas varētu mainīt sadarbību ar frakcijas deputātiem, kuri turpinātu rīkoties kā iekšējie opozicionāri.

Tomēr nav precīzi zināms, vai piedāvātais mehānisms varētu būt saistīts ar iespēju lemt par kāda deputāta izslēgšanu, ja svarīgos balsojumos netiktu ievērota frakcijas disciplīna.

"KPV LV" frakcijā ir četri deputāti, kuri balsoja pret valdības apstiprināšanu. Līdz šim ir panākta vienošanās, ka valdību atbalstoši deputāti un visa frakcija par saviem atbildības jautājumiem lemj atsevišķi.