Uztura noslēpumi

8:45
Manuprāt, ikviens zina, ka starp griķiem un labu veselību jāliek vienādības zīme. Taču vai zinām, kāpēc tieši tie ir tik veselīgi? Kā tieši tie uzlabo mūsu pašsajūtu un vērtīgi mūsu organismam? "Organic Facts" uzskatitījis griķu vērtīgākās īpašības un atklāj, kā tie palīdz mūsu veselībai.
 
16.feb
Tiem, kuri cīnās ar lieko svaru, nevajadzētu ieturēt maltītes kompānijā, norāda Medical Daily.
 
16.feb
Kurš gan nav dzirdējis viedos vārdus, ka "brokastis ir dienas svarīgākā maltīte". Un patiesība jau vien ir, taču izrādās, ka daudzi iecienīti un pat "klasiski" brokastu ēdieni patiesībā ierindojas pie tiem, kurus no rīta nemaz nebūtu vēlams ēst, norāda portāls "Healthline". Šie ēdieni ne tikai nenodrošinās ar vajadzīgajām uzturvielām un enerģiju, bet pat kaitēs veselībai, izraisot dažādas slimības.
 
15.feb
Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks - ne velti lielākajai daļai cilvēku acis iemirdzēsies, kad kāds sāks runāt par ēdienu vai degunā tiks sajusta kāda garduma smarža. Ikdienišķo ēšanas rituālu vienmēr cenšamies padarīt pēc iespējas mājīgāku un sirdij tuvāku, gan izvēloties, ko gatavot, gan kur ēst, gan ar ko kopā to darīt. Coca-Cola veiktajā pētījumā atklājas, kādi ir Latvijas iedzīvotāju paradumi, ēdienreizes baudot kopā ar saviem mīļajiem.
 
15.feb
Latvijas iedzīvotāji pārtikas iegādei tērē vairāk, nekā vidēji citās Eiropas Savienības valstīs, liecina Eurostat dati . Arī “Maxima Latvija” veiktā iedzīvotāju aptauja par iepirkšanās paradumiem liecina, ka cilvēki pārtikas iegādi īpaši izvērtē, lai to padarītu pēc iespējas efektīvāku - pirms došanās uz veikalu liela daļa cilvēku iepriekš izpēta veikala īpašos piedāvājumus mājaslapā vai akcijas avīzēs, un pirkumu izvēlē dominē atlaides apjoms. Pārtikas iegādei pārmaksātos līdzekļus cilvēki labprātāk novirzītu iekrājumu veidošanai, hobijiem vai citām precēm un pakalpojumiem.
 
14.feb
Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību. 
 
14.feb
Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumi mainās. Atkritumos katru gadu tiek izsviesta aptuveni trešdaļa saražotās pārtikas, vairāk nekā pusi no tās izmet mājsaimniecības. Tajā pašā laikā Rīgā ar pašvaldības, reliģisko un labdarības organizācijas starpniecību izsalkumu remdē ap 4000 cilvēku ik dienas, un gadā viņu ēdināšana pašvaldībai izmaksā nepilnus 2 miljonus eiro.
 
9.feb
Daudzveidīgajā un plašajā pārtikas produktu izvēlē, varam apjukt, izvēloties veselīgākos ēdienus. Izrādās, ka arī horoskopa zīme nosaka, kādus ēdienus izvēlēties, bet no kādiem labāk izvairīties, norāda portāls "Medium".
 
5.feb
Simtiem Spānijas zemnieku trešdien ar traktoriem devušies uz Madridi, lai pie Lauksaimniecības ministrijas protestētu pret produktu cenu samazināšanos. Zemnieki uzskata, ka nopietni apdraudētas viņu iespējas izdzīvot, un pieprasa tūlītēju palīdzību no valdības. "Glābsim zemniekus!" un "Kas jums dos pārtiku rīt?" - vēsta protestētāju plakāti. Pēdējā laikā zemnieki protestējuši arī citās Spānijas pilsētās un lielu daļu savu dusmu vērsuši pret sešām pārtikas veikalu ķēdēm, kurām, kā apgalvo zemnieki, ir pārmērīga kontrole pār tirgu un kuras izmanto savu varu, lai pazeminātu cenas. Protestētāji brīdina, ka rīkos ģenerālstreiku, ja netiks rasti risinājumi viņu bēdīgajai situācijai.
 
4.feb
Pēdējo 20 gadu laikā visiem pārtikas produktiem Latvijā cenas ir gandrīz dubultojušās, atsevišķos gados pārtika sadārdzinājusies par vairāk nekā 10 procentiem. Savukārt pasaulē kopš 2000. gada pārtikas cenas vidēji aug par 2,6 procentiem gadā, liecina Latvijas Tirgotāju asociācijas aprēķini.
 
2.feb
Lielākā daļa diētu pilnībā izslēdz alkohola lietošanu, taču ir kāda diēta, kur alkohols ir diētas pamatā, lai notievētu, raksta "changeua.com".
 
2.feb
Lielākais mīts, kam tic vairums cilvēku ir tāds, ka pastāv tāds “ideālais uztura plāns”, taču tā nav. Nav divu vienādu cilvēku ķermeņu un, kas der vienam, neder otram. Taču ir produkti, no kuriem jāizvairās noteiktā vecuma posmā, lai parūpētos par savu veselību.
 
28.jan
Veselīga uztura tēma ir kļūst arvien populārāka un cilvēkiem neapnīk meklēt informāciju, kādi tad produkti ir veselīgi un kādi nav. Kliedējam mītus par vairākiem produktiem, kas patiesībā nav tik neveselīgi, kā domājam, raksta "adme.ru".
 
27.jan
Pārtikas apritē iesaistītos uzņēmumos joprojām lielu lomu "spēlē" cilvēciskais faktors - pat situācijās, kad ir nodrošināta laba infrastruktūra un piemērots inventārs, darbinieka nezināšana vai nolaidība var izraisīt infekcijas slimības izplatīšanos, neievērojot roku mazgāšanu un dezinfekciju, secinājusi Zemkopības ministrija (ZM).
 
27.jan
 Latvijā pārtikas ražotājiem no šā gada 1.aprīļa būs jānorāda arī pārtikas produkta galvenās sastāvdaļas izcelsmes valsti vai izcelsmes vietu, lai nodrošinātu patērētājus ar pilnvērtīgu informāciju par pārtikas produktu, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).
 
26.jan
25 gadus vecā amerikāniete Džesika Parizi-Rodrigesa atbrīvojās no 55 kilogramiem liekā svara. Meitene pastāstīja, kā viņai tas izdevās.
 
26.jan
Tase rīta kafijas ne tikai palīdz kļūt možākam, bet izrādās, ka tā var palīdzēt arī zaudēt svaru, norāda "The Sun".
 
24.jan
As­tro­lo­ģe un rakst­nie­ce Mai­ja Dam­be Kol­lin­sa pirms dažiem gadiem at­grie­zās Lat­vi­jā no Ame­ri­kas Sa­vie­no­ta­jām Val­stīm, kur pavadījusi mūža lielāko daļu. Vi­ņas dzī­ve ir ie­dves­mo­jo­ša, arī ar sā­pī­ga­jiem lik­te­ņa pa­vēr­sie­niem. Latvijā Mai­ja Dam­be Kol­lin­sa pazīstama arī kā grāmatas «As­tro­lo­ģi­ja vir­tu­vē» autore.
 
24.jan
Vīnzinis Mārcis Mitrevics (gardezi.lv) dalījies ar zivju un citu jūras produktu un vīnu saderības tabulu.
 
23.jan
Ar pa­rei­zu ēša­nas re­žī­mu, ve­se­lī­gu dzī­ves­vei­du, se­vis iz­zi­nā­ša­nu un sa­kār­to­ša­nu as­to­ņu de­vi­ņu mē­ne­šu lai­kā ie­spē­jams zau­dēt 50 ki­lo­gra­mus lie­kā sva­ra. Un tas nav stāsts par uz­mā­cī­gi rek­la­mē­tām «brī­num­zā­lēm», bet re­āla ser­ti­fi­cē­tas as­tro­lo­ģes Lin­das Kur­mis pie­re­dze.